Zwitserse asielstop

Zwitserland heeft de deelname aan het zgn. vluchtelingenprogramma der VN stop gezet. Nadat het Alpenland duizenden gevluchte Oekraïners opgenomen had, is de capaciteit der opnamemogelijkheden totaal uitgeput, aldus de staatssecretaris voor migratie. Zelfs de door de VN aangeduide “bijzonder beschermingsbehoeftige vluchtelingen” kunnen er niet meer bij. Sinds begin 2022 hebben in totaal 100.000 landverhuizers in Zwitserland om asiel verzocht, waaronder 70.000 uit Oekraïne.

Zwitserland stelt dat men het “programma niet wil bekritiseren, maar dat de opnames tijdelijk stop gezet zijn”.

Journalistenwatch

Eén gedachte over “Zwitserse asielstop

 1. Vluchtelingen?
  Akkoord als we het hebben over Oekraïne. Daar is het echt oorlog. De mannen zijn er in verweer voor het behoud van hun Land. Het zijn vrouwen, ouderen en kinderen die veilige oorden opzoeken in Europa, logisch, ook omdat we eenzelfde en gezamenlijke cultuur hebben en zij er de bereidheid hebben om zich nuttig te maken in het ontvangend land en om na de oorlog terug huiswaarts te keren.
  Daar tegenover zien we dat er (als ik mij niet vergis) 56 islamitische landen in hun onmiddellijke omgeving zijn die een bestuurlijke afvaardiging hebben in de VN. en die de islamitische wetgeving naleven. Waarom bieden zij geen hulp en nemen zij die zogezegde vluchtelingen niet op? (Want het zijn bijna uitsluitend, jonge mannen op soldatenleeftijd, die zich als vluchteling hier komen aanmelden.) Waarom eigenlijk?
  Voor wat ontvluchten die mannen hun landen en kiezen ze voor Europa na dagenlang stappen en afzien van ontbering? Wat is er dan mis met de islam en de VN. dat ze hun eigen volk liever kwijt zien te raken, dan ze het te behouden?
  Of is het een vlucht uit hun “geloofsgevangenis” naar de vrijheid met vraag naar bescherming door de EU. voor hun geloofsafval?
  Dan is dat toch voor de toekomst een ernstig demografisch probleem, vooral hun opdringende aanwezigheid voor de veiligheid onze meisjes en vrouwen!
  Wat is de bedoeling van deze ongevraagde, de ons opgedrongen massa-immigratie en wat mogen “zij” en “wij” hiervan verwachten? Een uitspreiding en verspreiding van het Brusselprobleem?

Reacties zijn gesloten.