Zwartepietenkaas: “We doen dit ook om een beetje uit te dagen.”

Zo zien de Zwarte Pieten-kaasjes er in de winkel uit.Het Gouds Kaashuis verkoopt dit jaar opnieuw Zwartepietenkaas. Twee jaar geleden deed de kaaswinkel dit ook, nadat er grote ophef was ontstaan over de Stroopwafelpiet en Kaaspiet die Sinterklaas bij de landelijke intocht in Gouda moesten begeleiden.  Meer bij AD.

8 gedachten over “Zwartepietenkaas: “We doen dit ook om een beetje uit te dagen.”

 1. Een knap initiatief, het is enkel wachten tot de hysterie die in Nederland heerst om zwarte piet af te schaffen zich verplaatst naar Vlaanderen. En dat komt er wees daar maar zeker van.

 2. Moslims – Vlaanderen 4-0…

  ZWARTE Piet moet weg!
  Het kruis op de mijter van Sint Niklaas moet weg!
  Kerstboom moet weg!
  Paaseieren moeten weg!
  Enz…

  Mocht ik maar kiezen wie er “weg” moet…

 3. Volgens de VRT zou Piet ‘roeten Piet en regenboog Piet’ gaan heten. De kinderen schijnen dat zo bedacht te hebben. Van manipulatie of voorkauwen is hier geen sprake.

  • Waarschijnlijk hebben de kinderen ook de wens geuit dat de regenboogmeisjes van K3 een lans breken voor de holebi-gemeenschap. Mochten wij kinderen / kleinkinderen in de K3-modus zouden hebben (quod non – jongens vinden K3 onnozel), dan zou er niets van in huis geduld worden, samen met de belgo-gekte van de ‘nationale’ voetbalploeg. Vanzelfsprekend ‘Van manipulatie of voorkauwen is hier geen sprake.’

 4. “Moeder mag ik kijken achter het gordijn, of al de zwarte mannekes al gewassen zijn”

Reacties zijn gesloten.