Zogezegd

"Man darf nie glauben, dass es wirklich will, dass man genau das tut, was es fordert."

Duits Kanselier Olaf Scholz in het Amerikaanse blad Time.

“Es” = het volk. Vrije vertaling: “Als het volk iets wil, dan moet je als politicus er niet vanuit gaan, dat het dat echt wil.”

M.a.w. De eisen van het volk kan je gerust negeren. Het klootjesvolk weet niet beter. Het kan roepen en tieren, wij, politici, doen toch ons goesting!

Wat een ongelooflijke hautaine houding. Zo kennen we nog een aantal politici in dit onzalige land die met minachting neerkijken op ons, simpele belastingbetalers.

https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/scholz-im-time-magazine-man-denkt-nie-das-volk-will-genau-das-was-es-fordert-li.224611?pid=true

1 gedachte op “Zogezegd

 1. NA ALLE TEGENWOORDIGE HEISA IN VERBAND MET FUSIES KLINKT DE ROEP TOT REFERENDA WEER LUID.
  EN DAT IS JUIST IETS DAT DE MEESTE POLITICI NIET WILLEN: DAT BURGERS HET LAATSTE WOORD HEBBEN OVER WETTEN.
  OM TE VOORKOMEN DAT OVERHEDEN REFERENDA GEBRUIKEN VOOR POLITIEK-STRATEGISCHE DOELEINDEN MOETEN REFERENDA ENKEL OP INITIATIEF VAN DE BURGER ZELF GEORGANISEERD WORDEN. ENKEL OP DIE BASIS KAN ER SPRAKE ZIJN VAN BINDENDE RAADGEVENDE EN NIET VAN RAADPLEGENDE REFERENDA !
  • RAADGEVENDE REFERENDA ZIJN ALS EEN SOEP ZONDER ZOUT. BINDENDE REFERENDA ZIJN DE GROOTSTE NACHTMERRIE VAN CARRIËREPOLITICI. NOG BETER ZOUDEN ER CORRECTIEVE BINDENDE REFERENDA MOETEN ZIJN . DAT ZOUDEN DE POLTICI KUNNEN DWINGEN EEN EERDERE WET OF BESLUIT INGRIJPEND TE VERANDEREN.
  REFERENDA HEBBEN POSITIEVE EFFECTEN OP DIRECTE DEMOCRATIE. BEWIJZEN DAARVAN ZIJN ER GENOEG TE VINDEN IN ZWITSERLAND EN SOMMIGE AMERIKAANSE DEELSTATEN.
  CORRECTIEF BINDENDE REFERENDA ZULLEN ZEKER ER VOOR ZORGEN DAT POLITICI WAT MEER MOETEN NADENKEN EN VOORZICHTIGER ZULLEN ZIJN BIJ HET WETGEVENDE WERK.
  GEEN BETER BEWIJS VAN DE ARROGANTIE VAN POLITICI KRIJGEN WE DE LAATSTE DAGEN GENOEG TE HOREN EN TE LEZEN BIJ WAT ER GEBEURT BIJ GEMEENTEFUSIES. MET OP HET VOORPLAN EEN OPEN VLD MINISTER DIE DE BEWONERS VAN BOORTMEERTBEEK EEN FUSIE DOOR DE STROT TRACHTTE TE DUWEN. ZIJN VOLGELINGE ( DE BURGEMEESTER EN IN EERSTE INSTANTIE GEHOLPEN DOOR EEN SCHEPEN VAN DE NVA) EN HIJZELF VERSCHOTEN ZICH ECHTER VAN DE REACTIE VAN DE GOEGEMEENTE. ZE NAMEN DE BURGERS VOOR ONNOZELAARS DIE TOCH ALLES ZOUDEN PRUIMEN WAT HEN VOORGESCHOTELD WORDT.
  OM HET MET DE WOORDEN VAN JEAN-MARIE DEDECKER TE ZEGGEN: MINISTERS ZOALS SOMERS MAKEN WETTEN WAARVAN ZIJ IN DE EERSTE PLAATS ZELF BETER VAN WORDEN. MECHELEN KREUNT ONDER DE SCHULDEN. ALDUS JMD.
  DUS OM EEN GROTERE RUIF UIT HET GEMEENTEFONDS TE KRIJGEN EN OM ZIJN VERANTWOORDELIJKHEID ALS BURGEMEESTER VAN MECHELEN ( MET EEN EEN FINANCIËLE STROP ) TE ONTLOPEN ZOU HIJ ZORGEN DAT BOORTMEERBEEK BIJ MECHELEN KWAM. WAT KAN HET HEM SCHELEN DAT BOORTMEERBEEK BIJ EEN ANDERE PROVINCIE HOORT.
  POLITICI ZOALS SOMERS HALEN GEWOON HUN NEUS OP VOOR DE MENING EN GOEDE RAAD VAN HET VOOR HEN O ZO DOMME KIESPUBLIEK.
  BURGERS MOETEN WAAAKZAAM BLIJVEN WANT GEFORMULEERDE ZINNEN DOOR POLITICI ZULLEN NIETS VERANDEREN AAN HET DOOR DE BURGER NAAR VOOR GEBRACHT CONCEPT.
  AUTEUR EDDY ELYN

Reacties zijn gesloten.