Zoekt u even mee?

EUSSRDe EU ligt er weliswaar niet wakker van, maar het is toch niet plezant te moeten constateren dat zomaar – per ongeluk – ongeveer 7 miljard euro zich opgelost hebben in de mist. 

Zomaar, weg!  Niet meer te vinden in de Brusselse en Straatburgerse paleizen der EUSSR.  

Iemand heeft ze uitgegeven, aan welk goed doel of democratiseringsproces, is niet bekend.  Vast staat dat ze goed besteed zijn.  Tenslotte moeten de EU-elitetroepen zich niet druk maken over de peulschil van 4.8% van de totale uitgaven, i.e. 138.6 miljard euro.  De Europese Rekenkamer is dus niet ongerust, neen hoor, ergens ligt er wel een reçuutje of twee, drie, vier in een lade, die nog moeten geboekt worden.

Misschien moeten ze ook eens in de lade van 2011 gaan kijken; toen mankeerde er ook al wat kleingeld.  Iets minder dan vandaag: 3.9%.  Blijkbaar een opgaande trend: elk jaar verdwijnt er meer.

Golfbrekers is een deftige blog. Onze medewerker Studio Rony heeft de middelvinger van Barroso vervangen door een minder beledigend exemplaar.
Foto: © epa. De voorzitter van de Europese Rekenkamer Vítor Caldeira en commisievoorzitter Jose Manuel Barroso.

We houden u op de hoogte.  Zodra ze gevonden zijn, kan de Rekenkamer de balans van de vorige jaren afsluiten.   Men vermoedt dat ze uitgedeeld werden aan landen die subsidies aanvroegen en die – wachtend op een beslissing – toch al de uitbetaling kregen.  Ook werd er gul gereageerd op hulpkreten van Prachtlanden, die allerlei projecten op stapel hadden staan waarbij de EU zich geroepen voelde de wilde weldoener te spelen.

Vermits men niet écht weet waarheen en waarvoor de subsidies uitgekeerd werden, kan men ze ook niet terug vorderen.  Trouwens, dat zou een enorm gezichtsverlies voor de gulle EU betekenen.
En als het EU-parlement een zondebok zoekt, kan de EU-commissie ze het altijd op de klimaatsverandering steken.  Opgesmoord, zelfontbranding, te wijten aan de opwarming van de aarde.

Trouw

4 gedachten over “Zoekt u even mee?

 1. Hebben ze de broekzakken van Barosso , Van Rompuy en dergelijke grootmeesters van de Euro-pappers al eens nagekeken . Lap , ik kan me weer verwachten aan een :gas” boete

 2. Ik denk dat men beter zijn bankrekeningen, eigendommen enz zouden controleren

 3. Reeds in 1988 schreef Nigel Tutt het boek, met als Nederlandstalige vertaling :
  “Europa knoeit – de vuile was van de Europese gemeenschap”. Het bevat een hallucinante opsomming van een reeks fraude praktijken, met o.a. een bijzonder hoofdstuk over Brussel zelf. Er was ook toen al de greep van de georganiseerde misdaad op de “vetpotten” van de Europese Unie. Nu zijn we 25 jaar later, en het is er alleen maar erger op geworden. Gezien het probleem al meer dan 25 jaar gekend was, kan de evolutie in de slechte zin, dan ook alleen maar verklaard worden door een actieve medewerking van de “eurocraten” en de “politiekers op nationaal niveau”. Cui bono??
  Als men deze gigantische fraudemachine in ogenschouw neemt, begrijpt men dan ook de obsessie van de “eurofielen” voor de EURO. Onafgezien van de voormelde fraude, is de euro het wapen in handen van de “banksters-mafia’s'” om de spaarder en de belastingbetaler te plunderen.
  In feite is de Europese Unie met al wat daar rond hangt, een zuiver “criminele organisatie” die samen heult met de mafia’s die Europa onder hun controle hebben.

 4. Zou linda de win eens kunnen vragen aan staes,van brempt,belet of zelfs aan van rompuy hoe dit komt????

  WTF: EU geeft 500k subsidie aan Farmville-koeien

  farmvillekoeien.jpgWeet u waar de EU ook jarenlang subsidie aan uitgaf? Virtuele koeien in het online boerenspel Farmville. Jup. Geen leugen. Een stel Roemenen zijn een boerderij begonnen in het spel Farmville, regelden daar 1800+ virtuele koeien en vroegen daarvoor per koe 100 tot 150 euro subsidie aan. In drie jaar tijd leverde dat 500.000 euro aan subsidie van de EU op. Roemenen, wij geven u een staande ovatie voor deze stunt. Hoewel de EU nu met het schaamrood op de kaken geld terug wil zien, houden een paar Roemenen voet bij stuk. Nergens staat namelijk dat de subsidie voor koeien niet geldt voor virtuele koeien. Epic. Lekker bezig, Brussel. Maakt niet uit, er is toch geld genoeg in Europa. U kunt dus bij de EU tonnen aan subsidie los peuteren voor virtuele karakters. Bijvoorbeeld voor schoenen, omdat die kutprinses steeds in een ander kasteel zit. Arbeidsongeschikt omdat u steeds doorzeeft wordt met kogels in Liberty City? De EU heeft vast een potje voor u. Ah, u bent burgemeester van een megapolis in SimCity met alle problematiek die bij een grote stad horen? De mogelijkheden om geld uit Brussel te slurpen zijn eindeloos. En die Angry Birds zijn eigenlijk ook een soort exotische dieren die u houdt. Daar bestaat vast wel een subsidieformuliertje voor, voorzien van blauw logo met gele sterren. Wie niet waagt, die niet wint, mensen. Als het een stel Roemenen lukt om fucking 500.000 (VIJF-HONDERD-DUIZEND) euro te ontvangen voor een paar fucking digikoeien, dan staat die geldkraan ongetwijfeld voor iedereen open. EU, jullie zijn lekker bezig. Niks meer aan doen.
  FacepalmVille: dat van Farmville had NUtech verkeerd begrepen. De boerderij bestond alleen op papier. Nou. Dan is het ineens een stuk minder grappig.

Reacties zijn gesloten.