Zo steekt een “illegale vluchteling” “legaal” de grens VSA – Canada over

De laatste weken worden Canadese grensstadjes net over de grens met de VSA overspoeld met de alom geliefde vluchtelingen.  Trudeau zegt dan wel dat iedereen in Canada welkom is, maar zelfs wereldreizigers die het land het land van de Amerikaanse dictator Trump ontvluchten moeten zich aan de wet houden.

En wat voor een wet!

Wie via een grensovergang Canada wil binnenkomen uit de VSA mag sito presto een ommekeer maken.  Wordt niet aanvaard, vermits de “vluchteling’ zich al in een veilig land bevond.  Wie echter een fikse wandeling door weiden en bossen ervoor wil maken en op deze manier zijn tenten in Canada opslaan, wordt met open armen ontvangen.

Canada erkent het probleem.  Men ziet in dat dit tot “drama’s” kan lijden, met bevroren slachtoffers, geamputeerde tenen…  Herkent u de symboliek?  Zo is Frontex een veerdienst geworden omdat er te veel drenkelingen tijdens de overtocht over de Mid. Zee geteld werden.  Idem dito bij de illegale trek door de onherbergzame grensstreek tussen Mexico en de VSA.  Wet is wet.  Maar illegale vindingrijkheid staat boven de wet.  Dankzij het Gutmenschen’dom’ en de open-deuren-volksverraders.

2 gedachten over “Zo steekt een “illegale vluchteling” “legaal” de grens VSA – Canada over

    • Altijd maar die kritiek op onze asielbroeders en broederinnen en de menschen die hen willen helpen , voor wie “naastenliefde ” geen ijdel woord is.
      “Golfbrekers” , is niet de juiste benaming …”Asielbrekers” zou zoveel beter zijn .
      PS . mijn schrijfsel niet te letterlijk interpreteren aub

Reacties zijn gesloten.