Zo handig is een E-wagen

De bronafbeelding bekijken

Mocht u nog twijfelen of u zich een E-auto aanschaft: één probleem is alvast van de baan. Gedaan met wachten aan laadpalen. U neemt gewoon een reserve-energiebron mee op reis. Of u zou op voorhand uw reis kunnen uitstippelen, uitrekenen waar u zonder stroom valt en een batterij-op-wieltjes ergens onderweg oppikken volgens het systeem van een huurfiets in steden.

Hoe moet het dan met de caravan of aanhangwagen? Geen idee. Is dit nu de vooruitgang? Een loodzware batterij in de wagen én daar bovenop nog een reserve-batterij meeslepen achteraan? Daar bovenop heel de heisa van de boeking, bij een huurbatterij de onzekerheid dat die wel degelijk zal ter beschikking staan én – niet onbelangrijk – dat die 100% opgeladen is.

U zou ook gewoon het vliegtuig kunnen nemen…

Een powerbank op wielen van de Franse firma EP Tender.

Wil je op vakantie zonder in de file te staan bij de laadpaal voor je elektrische auto? Het Franse bedrijf EP Tender heeft naar eigen zeggen de oplossing in de vorm van een aanhanger die dienst doet als reserve-accu. Lees verder…

Lees ook: Tesla opladen tijdens vakantieweekend? Enkele uren geduld, alstublieft

Eén gedachte over “Zo handig is een E-wagen

 1. Misschien nog een tweede aanhangwagen aan toevoegen, dan is er meteen ook een verdrievoudiging van het aantal versleten batterijen en al wat er bij komt kijken.

  Even meegaand in het nepverhaal van de CO2-hype als beïnvloeder van het klimaat, wat is er beter dan moderne kernenergie centrales, thorium b.v.
  Geen CO2-uitstoot en voldoende goedkope energie om waterstof te produceren. Gedaan met de nutteloze, onrendabele en natuur ontsierende windmolens, met hun niet recycleerbare afval. Gedaan ook met de al evenmin rendabele en vervuilende, daken ontsierende, zonnepanelen.

  Iedereen bijgevolg content, de klimaatthysterici ofte de linkse eencelligen in de bovenkamer, en de klimaatsceptici, door eerstgenoemden zonder ernstige wetenschappelijke discussie gemakkelijkheidshalve afgedaan als misdadigers, lui die men best uitschakelt, minstens monddood maakt.

  Dan is de weg vrij voor het wereldwijde gebruik van de reeds bestaande waterstofauto’s, b.v. de Mirai van TOYOTA e.a. Enkel water wordt nog uitgestoten. Goed dus voor het milieu en al wat er leeft. De auto produceert zijn eigen electriciteit, waterstof tanken duurt 5 minuten, waarna men weer 500 km verder kan. Geen afhankelijkheid meer van de oliesjeiks, gedaan met de grote hopen afgedankte batterijen, geen CO-2-uitstoot meer. Geen laadpalen, maar gewone tankstations.

  De lez-zones kunnen op termijn dan ook helemaal verdwijnen, en er kan opnieuw gekeken worden naar alternatieve verdoken belastinginkomsten. Met de gekende vindingrijkheid van de voltallige graaiende politieke maffia op dat gebied, zal dat binnen de kortste keren zijn opgelost.

  Hoe gemakkelijk kan het leven niet zijn, ware daar niet het koppige muilezelgedrag van de quasi voltallige linkse meute klimaatdoordrammers. En die weten het, zoals algemeen geweten, altijd beter en verdragen dientengevolge geen enkele tegenspraak.

Reacties zijn gesloten.