Zin in een bijna-dood ervaring?

Alsof er nog niet genoeg miserie in de wereld is.  Mocht u toch een borderline persoonlijkheid zijn, dan is dit misschien iets voor u.

Dan moet u wel naar Shanghai reizen want daar kunt u vanaf volgende maand een dood-simulator proberen.  Eens iets anders dan een attractiepark.

“Samadhi — 4D doodservaring” is de naam van het lugubere spel. Ervaar een crematie van binnenin. Zonder echt de fik in te gaan.   Twee Chinezen, werknemers in een opvanghuis, hebben de attractie bedacht omdat zij gemerkt hadden dat nogal wat mensen schrik hebben voor de dood. Het werd naar verluidt ontworpen om te doen nadenken over de betekenis van het leven.  Alsof men in een neergestort vliegtuig moet stappen om over je vliegangst te komen.

Ze slaagden erin 72.000 dollar bijeen te krijgen voor de financiering van hun geesteskind.  Daar ca. de helft van de Chinese overledenen worden gecremeerd, richt de attractie zich speciaal op dit proces.  Het is een soort spel,  met winnaars en verliezers, waarbij moet getracht worden de dood te ontwijken.  Of je nu wint of verliest, uiteindelijk wordt het besloten met een crematie.  Speciale effecten en warme lucht moeten de geïnteresseerden de illusie van het gevoel in een crematorium te liggen geven.  Zij houden geen letsel aan hun ‘ervaring‘ over en kunnen ‘herboren‘ naar de samenleving terugkeren.

Ieder zijn meug. Geef ons maar Bobbejaanland of de Efteling.  En mediteren over het leven kunnen we perfect met een goed glaasje wijn in een ligzetel.

CNN

1 gedachte op “Zin in een bijna-dood ervaring?

  1. Die bijna dood ervaring heb ik regelmatig als ik de foto van bepaalde politiekers onder ogen krijg , waaronder De Gucht en Van Rompuy

Reacties zijn gesloten.