Ze zijn toch zo lief de jongeren, onze jongens, de verrijking.

De gekleurde jozef

Een Napolitaan van Noord-Afrikaanse origine heeft verzet aangetekend tegen een veroordeling tot 18 maanden effectief. Die straf kreeg Mohamed A. (24) na het uiten van doodsbedreigingen in een café in Brugge. De Napolitaan bleek echter ook in het Nederlands niet op zijn mondje te zijn gevallen. “Maar waarom krijg ik toch een tolk? Ik spreek natuurlijk Vlaams hé”, waarop de tolk Italiaans prompt mocht inrukken.

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft zaterdagmiddag op het Rogierplein een 32-jarige man opgepakt die op het punt stond een overval te plegen. Bij zijn verhoor gaf de man toe dat hij een week eerder al een winkel had overvallen in Lot, bij Beersel. De dertiger is aangehouden.

Een 17-jarige jongeman die op de vlucht was voor een Brusselse politiepatrouille, toen de agenten hem fouilleerden, vonden ze een boorkop, materiaal dat regelmatig gebruikt wordt om autoruiten in te slaan en handtassen te stelen.

In Oostende zijn vannacht twee jonge inbrekers ingerekend na een wilde politieachtervolging. De 22-jarige Oostendenaars Y.B. en A.G. hadden het vannacht op de pralinewinkel gemunt. Ze gingen aan de haal met kleingeld. Er ontspon zich een wilde achtervolging, waarbij het duo het gevaar niet schuwde. Ze haalden snelheden tot 180 kilometer per uur en negeerden aan 160 km/uur een rood verkeerslicht. Beide Oostendenaars liepen eerder al veroordelingen op voor diefstallen en geweldplegingen.

De Brusselse lokale politie heeft een 15-jarige jongen opgepakt die net een halsketting had gestolen. Bij zijn ondervraging bekende de jongen nog verscheidene andere diefstallen van halskettingen en een zestigtal diefstallen van gsm’s. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere (29) is gisteravond teruggevonden in de ondergrondse garage van een appartementsgebouw in Gent. De verdachte zou van Oost-Europese afkomst zijn.

Een jonge vrouw die van haar laptop beroofd werd in hartje Brussel, zat langer in het politiecommissariaat dan de gevatte overvaller. “Hij bleek de zoon van een ambassadeur en dus ‘diplomatiek onschendbaar”  Begrijpelijk, vindt ook de politie van de zone Zuid. “Er zijn natuurlijk mensen die diplomatieke onschendbaarheid genieten en dus kunnen ontsnappen aan rechtsvervolging. Dat is zo met enkele politici, diplomaten, familieleden van diplomaten en soms zelfs met personeel van diplomaten.”

De Brusselse politie heeft zaterdag vier tieners opgepakt die een reeks diefstallen hadden gepleegd in de MediaMarkt-winkel in de Brusselse Nieuwstraat. De vier, 15 en 16 jaar oud, braken de kluisjes aan de ingang van de winkel open.

Een Brugse strafrechter heeft twee jonge straatovervallers een werkstraf van 300 uur opgelegd  waarvan de helft met uitstel. Het duo overviel in april 2012 in Oostende een aantal toevallige voorbijgangers. Een derde beklaagde werd vrijgesproken. Een 53-jarige Oostendenaar liep door het brute geweld een gescheurde luchtpijp op.

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden in de stad Leuven al 604 gauwdiefstallen geregistreerd. Daarmee lijkt er sprake van een stijgende trend.

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 26-jarige Algerijn veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar. Nacer B had het vooral gemunt op mobilhomes en caravans.  B. had een heel specifieke reden om de inbraken te plegen. Hij wilde genoeg geld bijeenkrijgen om tijdens een reis aan zijn familie in Algerije te kunnen geven. Het loon van zijn echtgenote, die als verkoopster in een bakkerij in Middelkerke werkt, volstond daarvoor naar eigen zeggen niet. Zijn landgenoot Idir R. (34) kreeg een jaar met uitstel voor heling, hij  probeerde een aantal gestolen spullen te verkopen op de markt in Sint-Gillis.

Een vrouw die in het centrum van Brussel betrokken geraakt was bij een verkeersongeval, werd door de tegenpartij in dat ongeval, vier jongemannen, beroofd van haar handtas.

In Dendermonde werden twee jongeren voorgeleid. Beiden worden ervan verdacht een 33-jarige man in elkaar te hebben geslagen in het centrum van Beveren. Volgens het Dendermondse parket verkeert de man in kritieke toestand. De jongeren, beide afkomstig uit Beveren, worden ervan verdacht omstreeks 6 uur een 33-jarige man met geweld te hebben overvallen in het centrum van Beveren. Het slachtoffer kreeg verschillende harde slagen en schoppen op het hoofd en het lichaam. Hij werd beroofd van zijn portefeuille.

De voorbije dagen hebben inbrekers in de Vlaams-Brabantse gemeenten Herent en Kortenberg liefst elf maal toegeslagen. Dat meldt de lokale politie van de zone HerKo.

België wordt geconfronteerd met een nieuwe, spectaculaire vorm van diefstal: bendes stelen goederen uit rijdende vrachtwagens.

Het totale aantal misdrijven in België is in 2012 met 3,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal woninginbraken daarentegen is sinds 2008 met 28,2 procent gestegen.

In het ziekenhuis Sint-Pieter in Brussel gaat opnieuw een sanatorium open, naar het voorbeeld van de sanatoria of hersteloorden die bestonden tot in de jaren tachtig. Tuberculose is aan een opmars bezig in ons land. In 2011 waren er 1.112 patiënten, terwijl dat er in 2008 nog maar 1.006 waren. “Vooral in Brussel wordt het probleem groter” “Dat is te wijten aan de mondialisering, migratie en armoede.”

3 gedachten over “Ze zijn toch zo lief de jongeren, onze jongens, de verrijking.

  1. Waarschijnlijk had de opstel(ler/ster) van dit artikel reeds vingerkrampen van het tikken, zodat hij/zij het de moeite niet meer vond om er nog een grote maffiabende bij te zetten: Hij/zij zal gedacht hebben dat het niet meer moet aangehaald worden omdat iederéén reeds weet dat Laken hun hoofdkwartier is.

  2. Had een reactie geschreven maar na verzenden kreeg ik de melding
    van verkeerd opgegeven e-mail adres ??

Reacties zijn gesloten.