Yes, yes, yes

De Queen is bezorgd.  Sterker: ze is ‘horrified‘.  In het Nederlands: ze heeft de schrik goed te pakken bij het vooruitzicht dat Schotland zich zou kunnen afscheuren van haar imperium.

Volgens de laatste enquête zou de meerderheid van de Schotten “Yes” stemmen bij de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden.  Alle ontradingsregisters worden open getrokken: zo wordt er voorspeld dat het land zal veranderen in ‘een bananenrepubliek met chaos en hoogoplopende belastingen”.

Op 18 september valt de beslissing.  Wij duimen voor de Schotse patriotten: YES.

… en zijn een klein beetje jaloers…

FVE

 

8 gedachten over “Yes, yes, yes

 1. Een blik in den kristallen bol van madame Blanche !
  Koning Flup den eerste is bezorgd. Sterker: hij is ‘horrified‘. Op 18 September 20.. ? valt de beslissing en is hij de helft van “imperium” kwijt en het grootste deel van zijn loonzakje .Er bestaan nog echte “drama’s in deze wereld .

   • En welke Heilige moeten we daar voor aanroepen? Kwestie van te weten voor wie ik moet bidden, voor wat, dat weet ik wel.

    • We hebben enkele Vlaamse heiligen, zoals daar zijn de heilige Godelieve, wiens hulp ingeroepen wordt voor problemen met boze schoonmoeders (het land b), de heilige Lutgardis, die geen ‘Waals’ wou spreken, en tot slot de Italiaanse heilige Rita voor hopeloze gevallen. Je hoeft je niet te beperken tot één heilige, een mystiek triootje is toegelaten bij het bidden.

     • Die zijn ‘heilig’, René, niet meer bij ons, tenzij ‘in de geest’, symbolisch, en aan wie je je verzoek richt maakt niet veel uit. Probeer het eens met Karel Dillen zaliger!

 2. “Vandaag Schotland, morgen Vlaanderen…”

  Hmmmm, ik vrees dat het eerder zo zal zijn: vandaag Schotland,
  morgen Catalonië, volgende week Süd-Tirol, volgende maand Baskenland,
  over 50 jaar misschien… Vlaanderstan! 🙁

Reacties zijn gesloten.