3 gedachten over “Wurlitzerdromen

 1. Volledig off-topic, maar..Fikken kon het niet laten om de “Wereldhaven” van Antwerpen in haar hemd te zetten… de gelegenheid was er tè mooi voor:
  Vanmorgen liep de “Quantum of the Seas” (met de vlag van de Bahamas) de haven van Zeebrugge binnen, en meerde aan op 4 minuten-gaans van mijn deur.
  348 meter lang x 41 meter breed cruiseschip met 18 (!) dekken, 2.090 hutten, èn plaats voor 4.180 passagiers & 1.500 crewleden.
  Binnengelopen met slechts één sleper (vanwege de zijwind), èn buitengaat gevaren om 18:56u ZONDER énige hulp. (de wind was gaan liggen)
  Het is wereldwijd het derde-grootste cruiseschip TER WERELD…
  (èn, om Frans plezier te doen: van Duitse makelij) 🙂

  • Indrukwekkend, dat wel, maar vanuit het oog van een zeiler en scheepsliefliefhebber: oerlelijk, niet meer dan een drijvend hotel. Alsof je naar een volgeladen containerschip kijkt. Wat niet wil zeggen dat je niet in se gelijk hebt. De bouw van nog een megadok in Antwerpen is overbodig. Alle Vlaamse havens zouden beter moeten samenwerken i.p.v. te concurreren.

  • Zolang de duitsers niet op het idee komen om het als veerboot in te zetten tussen Afrika en Lampedusa ben ik tevreden.

Reacties zijn gesloten.