Wurlitzerdromen

Wurlitzerdromen

Brenda Lee was op deze leeftijd bij ons nog niet bekend.  Een kindsterretje dat enkele jaren later zou uitgroeien (nou ja…1m45…) tot een wereldberoemde zangeres.  Jullie zien haar hier samen met Rex Allen in een tv-show op 11 mei 1957 met het country-geïnspireerd liedje “The Trail of the Lonesome Pine”.  Eerder ongeschikt als titel in het Nederlands “Het spoor van de eenzame spar”.  Hoewel…zingen over een “lekker beest” of over “het kanneke” is waarschijnlijk ook moeilijk te vertalen.

Goed weekeinde iedereen!

Lolita

Wurlitzerdromen

http://blogs.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=711049

 

3 gedachten over “Wurlitzerdromen

  1. Wààr zijn de introductiezinnen van dat lied gebleven ? Zij waren er wél in de film “Way out West” (met hoofdperonages James Finlayson, Oliver Hardy, en Stan Laurel –> de zanger van dit lied).
    Die clip is overigens te vinden op YT als een scene in een saloon. “On the mountains in Virginia….enz”.
    Alvast toch hartelijke dank om Brenda Lee nog eens vanonder het stof-der-jaren te halen… geen ènkel liedje van de twee “Eurosongavonden” op de 0000 was waard om nog-maar in de schaduw van dit liedje te staan.(het waren allemaal liedjes om éénmaal te horen, en… zo-vlug-als-mogelijk … die brol wéér te vergeten.

  2. Ach, lieve Lolita, U heeft mij sentimenteel doen worden met, in blauwe letters, te verwijzen naar Angeltjes EN… naar de Sinksenfoor op de “boulevards” tijdens mijn verloren tijd (in kaki-apenpakje) in de jaren ’54 en ’55

Reacties zijn gesloten.