Witte Kerst te racistisch

Donker genoeg?

Journalist Dan Joseph wilde weten hoe ver politieke correctheid in de VS gaat. Op een school in Virginia ging hij rond met een petitie om de kerstklassieker ‘White Christmas’ te verbieden op radiozenders. Reden? Te racistisch, want zo wordt de boodschap verspreid dat wit de natuurlijke kleur is.

Diverse studenten zetten zonder probleem hun handtekening. Ze slikken onzin als zoete koek. Zo beweerde Joseph dat zanger Bing Crosby afstand nam van zijn eigen lied. ‘Hij vond het zelf niet meer gepast, in deze ‘Black lives matter’-tijden’. De studenten kwamen niet op het idee dat Crosby al was overleden in 1977. Ook vroeg Joseph zich af waarom er niets in het lied staat over klimaatverandering. Dat leverde direct een nieuwe handtekening onder de petitie op.

2 gedachten over “Witte Kerst te racistisch

  1. Inderdaad “white” Christmas heeft ontegensprekelijk een racistisch tintje , zoals “zwarte ” Piet In de toekomst spreken we van een “black” Christmas. Nu nog enkel
    het liedje van Bing Crosby een beetje aanpassen…..
    ……..I’m dreaming of a black Christmas just like the one I used to…….misschien weet een negercomponist hoe het verder moet

  2. Ik vraag me af, hoe correct moeten we nog zijn om politiek correct te zijn. Dit staaltje volks verraad van een linkse (zijn er andere?) journalist is de voorbode van wat ik hier al jaren schrijf, de volgende in het rijtje is Pasen, de paashaas, de klokken, en de eieren. Wie tegen dan nog niet is wakker geworden met een overgesneden keel zal zien.

Reacties zijn gesloten.