8 gedachten over “Wij duimen voor Norbert Hofer

 1. Laat ons hopen, de verandering werd reeds in Frankrijk ingezet door het FN. Laat ons hopen dat FPÖ het in Oostenrijk afmaakt, gevolgd door PVV in Nederland, en Vlaams Belang in Vlaanderen. Een beetje dromen mag.

 2. Bij deze verkiezingen heeft Norbert Hofer de kans om de zege te behalen. Hofer is pas onlangs komen opdagen, ik weet dus niet zo heel veel over hem. Maar laat ons even stilstaan bij Marine Le Pen die in 2017 eveneens kans maakt op het presidentschap.
  Het FN vordert het terug sturen van illegale immigranten. Het inkrimpen van het aantal jaarlijks in het land toegelaten immigranten van 200.000 naar 100.000, de afschaffing van de Jus solis (bodemrecht) waardoor op Franse bodem geboren kinderen van buitenlanders automatisch het Franse staatsburgerschap gegarandeerd wordt, en het erkennen van het moederschap als beroep. Het FN heeft in de crisis in Oekraiëne en pro-Russisch standpunt.

  Gezien de huidige situatie in Frankrijk maakt ze een kans.
  Wat volgt?
  Vermits de eerste minister van het parlement door een stemming van wantrouwen kan afgezet worden en haar afgevaardigden niet de meerderheid hebben om dit euvel te verhinderen, zal ze zich een eerste minister moeten uitzoeken die tot een haar vijandig gezinde partij behoort. In Frankrijk cohabitation genoemd.

  Dit van systeempartijen gedomineerde parlement zal elke geplande reform van het FN saboteren, of verwateren en de immigratie politiek van het FN blokkeren. Le Pen zal dus een paar cosmetische ingrepen moeten ondergaan.
  Ze moet zich ontdoen van de verdenking een fascist, racist en antisemiet te zijn. En hiervoor is het nodig dat ze zich bij de joodse gemeenschap in een gunstig daglicht stelt.
  Deze weg heeft Marine al lang betreden. Toen ze met FDW, Strache (FPÖ) de joodse Kent Ekeroth ( Zweedse democraten) en René Stadtkewitz van de Duitse partij Die Freiheit naar Israël reisden en de Jeruzalem Verklaring ondertekenden, waarin ze hun solidariteit met Israël onderschreven. Het blad Ha’aretz schreef daarop:’ de Europese extreem rechtse politici streven naar joodse absolutie die hen nader bij de macht moet brengen’.

  Op de eerste blik heeft deze politiek zin. uiteindelijk hebben zowel de joden als de Europese patriotten er belang bij de moslim immigratie als een acute bedreiging te zien. En kunnen joodse Zionisten en Europese nationalisten geen streep trekken onder hun verschillen en tegen de gezamenlijke vijand samen spannen?
  Ze kunnen het niet.

  Zeker zijn er in Europa joden die begrepen hebben welk gevaar op hen afkomt. Franse joden die begrepen hebben dat het uur geslagen heeft stemmen vandaag dikwijls FN.
  Doch, ze spelen op de politieke scene geen rol. De in Frankrijk ongelooflijk sterke, door joden geleidde Antiracisme Lobby, de joodse politici en joodse journalisten zetten zich verbeten in voor immigratie. Hun dierlijke haat tegenover de op christelijke gronden gebouwde civilisatie drijft hen ertoe deze te verstoren, zelf als ze het eigen volk mee de afgrond indrijven.
  Stephan Bornat schreef: ‘het blijkt dat de vurigste verdedigers van immigratie personen zijn van het mozaïsch geloof. Lieden zoals Julien Dray, Alain Jacubowitz, Patrick Klugman e.a. trekken tegenstanders van de immigratie voor het gerecht en verheerlijken de islamitisch, Arabische revolutie..

  Om zich hiertegen te beschutten doet het FN, tegenover het systeem, reeds de ene concessie na de andere, Ook in haar ideologie. Marie Le Pen verklaarde het terug invoeren van het verbod op abortus al als achterhaald. En is dit punt uit het partijprogramma verdwenen

  De mechanismen van het systeem maken de legale machtsovername door een nationalistische kracht die deze naam verdient, onmogelijk.

  Een collectief van schrijvers sprak zich als volgt uit: ‘De nationalistische Rechtsen zullen de macht nooit via verkiezingen winnen. In zover zich geen buitengewone gebeurtenissen voordoen, die het Franse volk de ogen openen, zullen de nationalistische Rechtsen slechts dan via democratische weg aan de macht komen, als ze niet meer rechts en niet meer nationalistisch zijn.’

  Wat voor Frankrijk geldt, geldt ook voor ander Europese landen. Hofer zal dus een leeuw moeten zijn.

  De enige zogenaamd rechtse politicus, die zichzelf liberaal noemt, die niets hoeft te vrezen is Geert Wilders. Een man die de joodse lobby zorgeloos kan vertrouwen. Die de wereld laat weten dat hij joodse voorvaders had en in zijn tweede huwelijk trouwde met een joodse Hongaarse. Voor hem is de solidariteit met Israël geen tactiek maar het ligt hem nauw aan het hart. Voor het systeem is Wilders weliswaar wat ongemakkelijk maar niet gevaarlijk. de weg van Fortuyn zal hij niet opgaan.

 3. De stemmen per brief moeten nog geteld worden, en daar is alles mogelijk. De tellers zijn immers belangrijker dan de stemmers.
  Gezien de enorme belangen die er op het spel staan zowel in als buiten Oostenrijk, zullen de occulte machten dan ook geen risico nemen. Er is dan ook een zeer grote kans dat Hofer naast de hoofdprijs zal grijpen (en met hem de FPO) .
  De mogelijkheid bestaat dan ook dat er tot nu toe ook al gefoefeld geweest is, om het verschil tussen beiden zo klein mogelijk te houden, zodat de zaak via de stemmers per brief kan geregeld worden. Een verschil dat dan kleiner moet zijn dan het totaal per brief uitgebrachte stemmen.
  Moest het toch Hofer zijn, ondanks alle manipulaties, dan wacht hem hetzelfde lot als Jörg Haider. Een ongeluk is immers vlug gebeurd.

   • @ Ropie,

    uit uw bijdragen heb ik ervaren dat je een groot hart voor Zuid-Afrika hebt. Ik kreeg van Gerolf Annemans een uitnodiging voor 31 mei – 19.30 in Kinepolis de film Treurgrond te komen zien. De toegang is gratis maar je moet wel inschrijven omdat er slechts 200 exclusieve plaatsen voorzien zijn.
    Mocht je interesse hebben kan je terecht op: http://treurgrond.gerolfannemans.vlaanderen Je krijgt je toegangskaart dan prompt op je computer toegestuurd.

    • @ Anna,
     hartelijk dank voor uw mededeling!
     De film ‘Treurgrond’ met o.a. de prachtig vertolkte rol van Steve Hofmeyr heb ik reeds gezien en heb ik hier ook op ‘n harde schijf staan.
     Ik weet dat de zanger, acteur en activist Steve Hofmeyr rond de zelfde periode in de lage landen zal zijn, o.a. in Den Haag met Martin Bosma en ook in het Vlaamse Parlement. Mogelijks zal hij ook op de Treurgrond-voorstelling aanwezig zijn.
     Toch hartelijk bedankt voor de kennisgeving!

 4. Ik duim ook voor die rechtse kandidaat en hoop dat andere landen zullen volgen. Rechts is de enigste hoop op een terugkeer naar orde en beschaving . In de hele wereld is’t ambras , met Islam op kop. De ene kan de andere zijn bloed drinken . Wij ouderen beschouwden de jeugd als de bouwstenen van de toekomst . Wij gaan een knappe toekomst tegemoet . Maar och sedert ik 72 jaar geleden het levenslicht zag heb ik niets anders geweten dan wereldwijde ambras , De oorlog in Korea , Vietnam , crisis hier crisis daar , allemaal in het teken van de beschaving en de vooruitgang ! Vooruitgang in wat ?

  • …..om nog te zwijgen over de vakbonden die helpen ook ‘t een en ‘t ander naar de kl…..

Reacties zijn gesloten.