Wie herinnert zich de zomer van 1976? Of deze van 1947?

Onze vader vertelde over zijn hete zomer 1947 aan de Vlaamse kust. Hij moest immers als aflaat voor zijn anti-belgische zonden tijdens WOII mee bunkers opruimen en reed dagelijks met de trein naar de kust. Hij vertelde over de woede van de dagjestoeristen die slechts een staanplaats of helemaal geen plaats hadden terwijl de “zwartzakken” een wagon mét zitplaatsen voor zich hadden… Niemand mocht erbij.

De zomer van 1976 begon zowat eind februari, waarbij men perfect in de tuin kon zitten of een terraske doen:

De huidige zomer vergelijken met deze van 1976 is uit den boze.

1 gedachte op “Wie herinnert zich de zomer van 1976? Of deze van 1947?

  1. Ik herinner mij de zomer van 1976 zeer goed. Ik was zelfstandige en baatte eeen kruidenierszaak uit, groenten fruit en primeurs. Ik had een uitstalling van mijn waren op de stoep. Ik kon niets meer uitstallen en alle groenten waren verschroeid door de hitte van de zomer die duurde van april tot einde september. Ik had een huisje gehuurd in Bredene zodat mijn moeder met mijn twee kinderen kon genieten aan het minder warme strand. Gedenk ook dat er praktisch geen manier was om alles fris te houden.
    Nu gaat men klagen wanneer er een paar dagen een uitzonderlijke hitte heerst en heeft men de mogelijkheid zich overal te verfrissen. Geen mens sprak van de opwarming van de aarde. Nu worden ons door de klimaatidioten enorme taferelen voorspeld waar we de oorzaak van zijn. Ons bang maken is het enig doel waar ze mee bezig zijn.
    1976 een jaar om bij stil te staan en we trokken toch ons plan omdat we de handen uit de mouwen staken maar blijkbaar is dit teveel gevraagd aan de huidige jeugd.

Reacties zijn gesloten.