Wees geen held in Turkije

Afbeeldingsresultaat voor defacto hero t-shirtHero.  Held.  Een opdruk van een hemdje, van een T-shirt.  Voor het dragen ervan beland je in Ottomanië in de gevangenis.  Helden zijn er ongewenst.  Erdogan wil slechts volgelingen.  En als ze bang zijn is dat een toegevoegde waarde.

In de rest van de EU hebben de Turken wel een grote mond.  Niet tegen de Verheven Leider, maar wel tegen de westerse maatschappij waar ze zich genesteld hebben.

Turks kledingbedrijf DeFacto heeft de verkoop van T-shirts met de opdruk “Hero” stopgezet nadat de regering de laatste dagen verschillende personen liet oppakken omdat ze een dergelijk kledingstuk droegen.

22.7.2017: Antalya – personen met “Hero” T-short worden naar een politiewagen gebracht.

De “Hero” T-shirts kwamen in de vuurlijn toen Gökhan Güçlü, één van de verdachten voor een aanslag op president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de nacht van de coup, donderdag ll. uit de gerechtszaal verwijderd werd omdat hij een T-shirt met de “Hero” opdruk droeg. Het zou naar verluidt spanning veroorzaakt hebben tussen de verschillende partijen.
Sinds die dag heeft de Turkse politie zes personen opgepakt (of meer volgens verschillende bronnen), waarvan twee universiteitsstudenten, in de provincies Eskişehir, Aydın, Elazığ en Erzurum.
De Verheven Leider vindt dat de beklaagden i.v.m. de operettencoup, of vermoedelijke Gülenaanhangers,  een ééndelig pak, genre jumpsuit, zoals in Guantanamo moeten dragen.

Het is niet de eerste keer dat een tekst op een kledingstuk de drager in de problemen brengt. In 1988 werden drie personen gearresteerd en ondervraagd omdat ze kleding droegen met de opdruk “Emporio Armani”. Ze werden beschuldigd van Armeense propaganda. Armani – Armenië… Na hun verklaring bij de openbare aanklager mochten ze beschikken.

Turkish retailer reportedly stops selling ‘hero’ T-shirts over coup reference

What not to wear: Turkish ‘hero’ T-shirts land dozens in jail

 

 

 

2 gedachten over “Wees geen held in Turkije

  1. Moet kunnen zeker? Een tijd geleden was er zo wat semitische commotie over nogal speciale sportschoenen…en die werden dan ook uit de handel genomen.
    Bijgevolg wat voor de ene kan, moet ook voor een ander kunnen. Of zijn we niet meer objectief in onze subjectiviteit?

  2. Moet ge niet afvragen hoelang je met een T-shirt zou rondlopen met als tekst
    “”FUCK – ERDOGAN””

Reacties zijn gesloten.