Waarheen met de Palestijnen?

Benjamin Netanyahu heeft westerse staats- en regeringsleiders herhaaldelijk verzocht Egypte onder druk te zetten opdat het honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen toegang zou verschaffen, zo wist The Washington Post te melden.

Volgens de bronnen van b.g. krant heeft Netanyahu de VSA president Biden, diens Franse collega Macron en de Britse premier Sunak verzocht Egypte te dwingen Palestijnse vluchtelingen uit de Gazastrook op te nemen. Alle drie zouden naar verluidt geweigerd hebben en het onaanvaardbaar vinden de bewoners van de Gazastrook te verdrijven naar de Sinaï.

Het blijft dus koffiedik kijken hoe en door wie de Gazastrook in de toekomst zal “geregeerd” worden. Het wordt in elk geval een pak gemakkelijker voor kolonisten als er geen vervelende Palestijnen meer wonen. Nu nog komaf maken met hen die weigeren hun biezen te pakken uit de westelijke Jordaanoever.

Hoe lang zou het duren eer de Palestijnen, die naar Egypte verjaagd worden, de oversteek maken naar onze contreien?

In onderstaande video krijgt u te horen hoe mevrouw May Golan, afgevaardigde voor Likoed in de Knesset, over de Palestijnse bevolking denkt: “Ze kunnen me niet schelen, wat mij betreft, mogen ze het aftrappen en kunnen ze gaan zwemmen in de zee.”

Eigenlijk werd ze voorbestemd voor de baan van consul-generaal van Israël in New York, maar Netanyahu besloot wijselijk haar niet voor te dragen. Aan de hand van onderstaand beeldmateriaal, – ze noemt zichzelf een “trotse racist”, – kan u raden waarom.

https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/19/egypt-gaza-refugees-displaced-israel/