Vrouwenemancipatie onder Rouhani

Het gaat de goede kant op in Iran: de vrouwkes mogen erbij zijn!

View image on Twitter

View image on Twitter

Vrouwelijke reporters mochten bij de kennismaking met de buitenlandminister Javad Zarif notities nemen… op de grond.  Naar het schijnt zaten ze daar vrijwillig om een beter zicht op Rouhani, één van de sprekers, te hebben.  Zoals bekend wil hij werk maken van de vrouwenemancipatie in Iran.

Wes Hardin

Huffington Post

4 gedachten over “Vrouwenemancipatie onder Rouhani

  1. Ze mogen dan toch al gaan zitten, de heren op de achtergrond moeten blijven staan.

  2. Ik heb zo mijn bedenkingen over de dekens die hun lichaams accenten volledig bedekken en bijhorende hoofddoek. Ze beweren altijd ,dat westerse spaarzaam geklede dames de libido van onze woestijnbroeders uitdagen . Ze kunnen eenvoudig niet aan die uitgekokte verleiding weerstaan . Het is een feit waar onze begripvolle rechters rekening mee houden. Maar zou het niet kunnen dat een volledige bedekte dame ook een uitdaging betekend ?
    Zou een sexueel geobsedeerde , zoals vele van onze moslim-broeders zich niet kunnen afvragen “wat zit daaronder” ? Het kan natuurlijk dik tegenslagen , maar toch , zouden onze wijze rechters die drang naar het onbekende van hunne stouterik met enige grond van verschoning of een drang waar hij niet aan kon weerstaan beoordelen ?

  3. Onze moslimdochters beweerden niet over een “zittend gat”(WVL) te beschikken en daar de beschikbare stoelen niet in de luxueuze uitvoering zoals in het Westen gemaakt waren vonden zij het gezonder om de gehate stoelen maar aan de mannen te geven. Zo zegeviert de vrouw opnieuw in de islam.

  4. Nu hoort men de rode regimezender natuurlijk niet. Nochtans zijn ze normaal de eersten om het schenden van mensen en vrouwenrechten aan te klagen.

Reacties zijn gesloten.