Voortaan eigen bier eerst in Duitse treinen

Eigen bier eerst

Het bier van het brouwerijconcern Anheuser-Busch Inbev zal niet meer aangeboden worden in de treinen van de Deutsche Bahn.  In de toekomst zullen twee andere brouwerijen de drankgelegenheden en restaurants in de treinen mogen voorzien van het gerstenat.

Sinds midden februari staat het bier Bitburger en Erdinger, privé brouwerijen, op de drankenkaart.  De laatste verandering van leverancier dateert van begin 2008.  Offertes voor de levering worden regelmatig opnieuw uitgeschreven.

Erdinger is verheugd met het contract.  Het is hun een eer als middelgrote brouwerij in alle Duitse treinen geschonken te worden.  De Beierse brouwerij heeft 480 mensen in dienst en had een stijgende omzet van 1.76 miljoen hectoliter in 2013.  Hoeveel liter de reizigers bij de Deutsche Bahn daarvan gaan consumeren is niet bekend.  De laatste cijfers dateren van 2008: toen goed voor 25.000 hectoliter per jaar.

FT

 

7 gedachten over “Voortaan eigen bier eerst in Duitse treinen

  1. Niet dat ik mijn huisarts onrecht wil aandoen maar op haar aanraden staan alcoholische danken niet meer op de kaart bij mij. Gelukkig zijn er nu goede alcohol vrije bieren op de markt. Erdinger alcohol vrij is volgens mij een van de beste op de markt. En ik heb er al vele geproefd. Of het in Vlaanderen verkrijgbaar is weet ik niet, maar in het Groothertogdom Luxemburg en Oostenrijk laat ik mij de Erdinger alcohol vrij smaken. SCHOL !!!

    • Erdinger mag eens een een vat geven op de radicale Sporenherdenking op het H. Conscienceplein voor de gratis reclame.

    • Walter , alcohol is je blijkbaar je vijand maar in de bijbel staat “””heb uw vijand lief “””

Reacties zijn gesloten.