3 gedachten over “Verboden wapens

  1. Is een machete ook al verboden ? Een nagelvijltje , volledig akkoord maar een machete ? Verboden wapens ,hoe moeten wij ons verdedigen ? Bestaan er geen alternatieven , zoals een foto van Onkelinckx bv , dat is toch om te verschieten als die plots onder de neus van een ambetanterik wordt geschoven of een foto van BDW dat is toch om te gruwelen , bovendien een duidelijke “NEEN” op armlengte afstand en ze schieten allemaal op een loop naar hun “moeke”

  2. Een machete is een attribuut uit – voornamelijk – de Afrikaanse cultuur. Het woord is afgeleid van het Spaanse woord ‘macho’ (mannelijk). Het is oorspronkelijk ontworpen als een gereedschap maar werd al snel in gebruik genomen als slag- en steekwapen. In het verleden werden ongeveer evenveel mensen gedood/gewond door het – niet militair – gebruik van machetes als door het gebruik van handvuurwapens. Doch aangezien handvuurwapens meestal worden gebruikt door westerlingen mogen deze niet aanzien worden als deel uitmakend van een cultureel goed. De laatste jaren wordt er in Europa steeds meer gebruik gemaakt van machetes, één van de kleine nadeeltjes van de Multi cultuur, waarvoor we begrip moeten kunnen opbrengen.

  3. In de brousse van Br(o)ussel hebben ze dat wel nodig zo’n machete, kwestie van cultuurverrijking door onze Afrikaanse vrienden. Ze gaan dat nu toch niet verbieden zeker? Het is een teken van hun mannelijkheid en je weet nooit of het helpt bij de integratie.

Reacties zijn gesloten.