Vandaag weten we dat ze het zelf niet weten

ProfTot nu toe was het moeilijk om een lijn te trekken aangezien we niet wisten waar de N-VA voor stond. Vandaag weten we dat ze het zelf niet weten.

Bourgeois beweert voor “een totale autonomie” te gaan in 2014. De Wever daarentegen gaat zwaar op de rem staan. Hij gaat voor de “verdamping”. Bourgeois loopt veel te hard van stapel, zegt De Wever op VTM, maar dan op zijn N-VA’s! “Hij is niet overmoedig maar zeer ambitieus”. In woordkeuze zijn ze intussen bij die partij al in de 1ste graad geschoold. Soit!

Maar intussen ontkent BDW in alle toonaarden dat hij voor onafhankelijkheid gaat. Dat weten we nu dus ook. Alleen, wie zal binnen de partij de broek dragen? De Wever of Bourgeois. Maar van die laatste moeten we niet al te veel verwachten.

Wat lezen we in onze wereldberoemde kranten? Bourgeois denkt over “totale autonomie” hetzelfde dan de OVLD en de CD&V. Of hij denkt minstens dat die twee precies hetzelfde denken. Lachen is natuurlijk tot nader order nog niet verboden in dit land.

De Vlamingen kunnen echter op beide oren slapen; De Wever wil geen revolutie ontketenen, hij wil de mensen niet bang maken. Of met andere woorden: De Wever wil de mensen in slaap houden. Hij gelooft in een “evolutionair Europa en Vlaanderen”! Dat is tenminste duidelijk. We mogen toch normaal veronderstellen dat BDW op de hoogte is van de toestand in de EU?

Dit weekend werd toch duidelijk waar het met deze unie naartoe gaat of niet soms? We hebben toch gezien hoe deze unie zonder scrupules de rekeningen van de spaarders pluimt? Zat De Wever op een andere planeet?  En precies vandaag vertelt diezelfde voorzitter van N-VA (met andere woorden) dat hij Vlaanderen wil laten evolueren in Europa. In een Europa dat aan zijn laatste stuiptrekking begonnen is.

Hopelijk beseffen de kiezers goed wat dat heerschap met Vlaanderen zinnens is als hij het voor het zeggen zou krijgen. Ik citeer even:  N-VA-voorzitter Bart De Wever ontkent nu dat zijn partij de onafhankelijkheid van Vlaanderen in 2014 nastreeft. “Wij geloven in een evolutionair Europa en Vlaanderen”, zei hij op VTM. “Dat gaat stap voor stap en we zullen een grote stap nemen in 2014 .  ”Onafhankelijkheid roept een context op van revolutie, men wil de Vlaamse kiezer bang maken.”(De Morgen). Die grote stap zal er een zijn naar de afgrond toe, want elk uur dat nog wordt gewacht zowel op onafhankelijkheid of vertoeven in de Europese unie, is totaal onverantwoord. De Wever is teveel met spellekes en stunten bezig. Het wordt hoogtijd dat hij zelf aan het serieuze werk begint i.p.v. windhanen plaatsen, 10 miles lopen of andere stunten… Er zijn in Vlaanderen andere katten te geselen.

Professor

1 gedachte op “Vandaag weten we dat ze het zelf niet weten

  1. Wie zal binnen de partij de broek dragen? De Wever of Bougeois. Niet te vergeten de sterke man achter de schermen, en strateeg binnen de N-VA, Jan Jambon. De man bezit meer macht binnen de partij dan men laat uitschijnen.

Reacties zijn gesloten.