Van Königsberg tot Kaliningrad

Wapen van KoningsbergenTot 1945 hoofdstad van Oost-Pruisen.  Door de oostelijke ligging werd Koningsbergen lang gespaard tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eind augustus 1944 echter bombardeerde de Royal Air Force de stad. Na twee nachtelijke luchtaanvallen brandde de stad dagenlang. Van 6 tot 9 april 1945 werd de resterende bebouwing bijna volledig verwoest in de Slag om Koningsbergen.

Van de 150.000 inwoners die begin april 1945 nog in de stad waren, kwamen de meesten om door honger, ziektes of aanvallen van het Rode Leger tijdens de verovering van de stad.  In december 1945 waren er nog zo’n 20.000 Duitsers in de stad. In oktober 1947 beval Stalin de deportatie van de laatste Duitsers.  Meer…Of omvangrijker info in het Duits.

 

 

7 gedachten over “Van Königsberg tot Kaliningrad

 1. Stel je voor dat Pruisen duits was gebleven, dan was de duitse dominantie in de EU nog veel groter geweest, en hadden we van in ‘t begin kunnen spreken van een DU (Duitse Unie) ipv EU. Had anderzijds mss toch beter geweest, immers: een verwittigd man is er twee waard. Nu zijn we in een politieke unie geperst zonder dat iemand besefte hoe dominant en gevaarlijk D ging worden. Deels door de figuur van Merkel, die er als een goedmoedige Mutti uitziet, maar in feite een extreemlinkse tante is, daarenboven gesteund door de meerderheid der zich als gekloonden gedragende duitsers. Op de CDU-partijdag in Wuppertal deze week was er van ongenoegen in ieder geval nauwelijks sprake.

 2. Frans,
  Duitsland is nog steeds een bezet gebied. Zie de Kanzlerakte!!
  Aan het bewind zijn verraders die verkozen worden via kiesfraude en het kopen van stemmen van autochtonen en allochtonen.(zoals ten andere elders in de EUSSR ook gebeurt, of wat had U gedacht). Wat de”klootjesvolk-mentaliteit” betreft, hebben wij Vlamingen dan ook geen lessen te geven aan de Duitsers.
  Hier leeft immers het “summum” van dit ” laffe kruiperige klootjesvolk”, dat intussen de meerderheid geworden is. Hierbij dient men dan wel te weten dat de echte Vlamingen(=een minderheid) niet kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor het verraad van de meerderheid.(=idem voor andere landen!!)
  Met de “hereniging”(sic!!) van Duitsland begon dan ook het laatste stadium van de ondergang. Zie in dit verband de Perestroika deception.
  (zie=http://www.spiritoftruth.org/The_Perestroika_Deception.pdf).
  Momenteel zijn alle sleutelposities in handen van verraders in dienst van hun zetbazen in Londen en New York. Diegenen die dit niet zijn worden gechanteerd!!
  O.a.de Atlantikbrücke speelt hier . een belangrijke rol.
  Over wat er zich achter de schermen afspeelt , zie bruggetje :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/christian-wolf/vor-der-brdigung-die-besatzer-republik-im-todeskampf.html;jsessionid=0DC3A282BE3BF99B0B8A02FD4C1641F0?allekom=1
  Een citaat :
  “US-Präsident Franklin D. Roosevelt, einem der größten Politgangster des letzten Jahrhunderts sowie Architekten des Zweiten Weltkriegs, verdanken wir die Weisheit: »In der Politik geschieht nichts zufällig. Wenn etwas geschieht, kann man sicher sein, dass es auf diese Weise geplant war.«
  Der deutsche Vasallen-Staat wurde lange genug gemolken und trottet nun zur Schlachtbank. Die US-Eliten befehlen, unsere Marionetten-Regierung verrät gewissenlos ihr Volk.
  Das alles, damit die transatlantischen Strippenzieher ihre »Neue Weltordnung« durchboxen können und Deutschland in einem EU-Moloch auf- bzw. untergeht. Gemäß ihrem Grundprinzip: »Ordnung aus dem Chaos erschaffen.«(=einde citaat).
  Elke zin van de tekst in het voormelde bruggetje is echter belangrijk!!.
  Het gaat hier dan niet alleen om een oorlog tegen Duitsland maar ook tegen
  tegen onze westerse beschaving. In deze “oorlog” speelt de EUSSR een sleutelrol!!.
  Met de officiële nederlaag van Duitsland op 08.05.1945 begon dan ook het begin van de ondergang van het “Abendland”.
  Als Duitsland ten onder gaat, dan gaan wij Vlamingen(die deze benaming tenminste waardig zijn) ook mee ten onder in de multiculturele, -criminele, – parasitaire, en -decadente mesthoop van de NWO!!
  Een blik achter de schermen van de geschiedenis krijgt men in het zopas verschenen boek :
  “DE ELITE VAN DE MACHT – DE MACHT VAN DE ELITE” van Walter Baeyens.
  Het geeft in een kort bestek een onthutsend beeld over tal van achtergronden van geschiedkundige gebeurtenissen. Het is bovendien in het Nederlands.
  Ik weet niet hoe dit boek door de mazen van de censuur geglipt is. Er staan immers zaken in waarover men niet spreekt, en nog minder over schrijft.
  Dit wil niet zeggen dat alles wat er in staat ook juist is..maar grosso modo is het een synthese, van wat in andere “verboden” maar voor de doorsnee lezer niet beschikbare lectuur werd gepubliceerd. Spijtig dat er geen bibliografie opgenomen is in het boek(er is wel een namenregister).
  De lezing vergt wel enige voorkennis over de behandelde onderwerpen, om deze met kritische blik op hun juiste waarde te kunnen inschatten.
  Ofwel zal het volledig worden doodgezwegen ofwel uit de handel genomen worden na een proces!!
  In de Standaardboekhandel was het eerst niet verkrijgbaar, maar na een bestelling, kreeg ik de dag nadien al het bericht dat het beschikbaar was!!!

  • @ Lovenaar & Frans

   Er bestaat ook nog een boek ‘Von Brügge bis Königsberg” – van Konrad die onze eeuwenoude verbondenheid in het licht stelt.
   Het geeft ons een beeld van de wederzijdse Nederlandse en Duitse cultuuruitingen van Brugge tot Königsberg over meer dan 7 eeuwen, een eenheid welke door de scheppende kunst nog tot op vandaag zichtbaar is.
   Daarbij was het zonder belang of de kunstenaar in Königsberg geboren werd, zoals Hans van Mildert, die in Antwerpen als beeldhouwer en architect de vriend en medewerker van Rubens werd, of in Bonn zoals de beeldhouwer Baurscheit, die eveneens naar Antwerpen uitweek en met zijn zoon de Antwerpse Rococo stijl uit de Rubens stijl ontwierp, of in Maaseik zoals Jan van Eyck, de grootste van alle Nederduitse meesters. De bodem uit dewelke ze voortkwamen en werkten is niets anders dan Nederduitsland.
   Vat men de zeeweg van Brugge naar Königsberg als een Noordelijke boog van een vlakke, lang uitgestrekte ellips waar aan de ene zijde als brandpunten Brugge-Gent aan de andere zijde de brandpunten Danzig-Königsberg liggen, is dat een gebied dat door zijn uitzicht door de eeuwen heen als Nederduitsland beschreven werd. De eenheid van dat gebied komt wel het sterkste naar voor omdat de kunstvormen die in de Nederlanden ontstonden nergens zo als een volksaard werden opgenomen als in de kustgebieden van de Noord- en Oostzee.
   Door jaloersheid en haat heeft men met alle middelen wel een slotakkoord ingeleid tegen die verbondenheid maar dit betekent nog niet het einde van die verbondenheid. De geest van een volksaard krijgt men niet zo rap kapot, die steekt altijd opnieuw de kop op.

   • Anna,
    Onderschat niet wat er zich sinds WO II afspeelt in Europa.
    In eerste instantie werd Duitsland geviseerd, maar vervolgens kwam de rest aan de beurt.
    Zie bruggetje :
    https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2015/10/10/umerziehung-der-deutschen-als-teil-der-psychologischen-kriegfuhrung/
    Deze “Umherziehung” gaat momenteel dan nog gepaard met een gigantische vreemdelingeninvasie.
    Men zegt wel : “Zolang er leven is, is er hoop…” maar het belangrijkste is te zien wat er te zien is…!!!
    Als men de toestand in Duitsland dagelijks op de voet volgt, zijn de vooruitzichten dan ook weinig rooskleurig.
    Hoe groots het verleden ook moge geweest zijn(zie Vlaanderen), dit zal niet verhinderen dat we ten onder zullen gaan. Zoals in alle landen van de EURSS zijn de echte autochtonen,die naam waardig, een minderheid geworden. Dit blijkt ook uit de verkiezingen!!
    Er zijn ook geen landen meer om ons te helpen..laat staan om ons te bevrijden.
    Sommigen stellen nu hun hoop op het Rusland van Poetin..
    maar ook zij zullen bedrogen uitkomen. Poetin is immers ook een gecontroleerde oppositie van de NWO.
    (zoals Bartje dit ook is in Vlaanderen).

 3. @Lovenaar, dank voor de tip!! Ik ga morgen bij mijn boekhandel eens navraag doen. Een beetje weerwerk aan de desinformatie kan nooit kwaad.

 4. In mijn boek ‘De elite van de macht. De macht van de elite’ werd de bibliografie tijdens het drukken per vergissing vergeten. Ik kan deze wel per e-mail toezenden aan wie interesse heeft. In een tweede druk zal dit foutje worden rechtgezet. Nog even melden dat een interview over mijn boek binnenkort op ActuaTV zal worden uitgezonden.

Reacties zijn gesloten.