Tweedekans-onderwijs in Marokko

De bronafbeelding bekijken

Koning Mohammed VI wil van de gevangenissen in Marokko een ‘tweedekans-school’ maken en recidive verminderen.
Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, opende vrijdag een centrum voor beroepsopleiding in de lokale gevangenis El Arjat II (prefectuur Salé). Hierbij werd tevens een ondersteuningsprogramma voor microprojecten en zelfstandig ondernemerschap van ex-gedetineerden gelanceerd.

Het nieuwe centrum maakt deel uit van een geïntegreerd programma dat wordt uitgevoerd door de Mohammed VI Stichting voor de reïntegratie van gevangenen, in samenwerking met het OFPPT (centraal instituut wat zich bezigt met werkgelegenheid) en de algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR)

Dit ambitieuze programma, waarvan het de bedoeling is dat deze zich uitbreidt naar alle gevangenissen in het Koninkrijk, heeft tot doel om gevangenissen om te vormen waarbij gevangenen worden heropgevoed en educatie krijgen. Koning Mohammed VI wil van de gevangenissen een “tweedekans-school” maken. (…)

Het land b staat al verder op de kansenmarkt.  Hier moeten straffen onder de drie jaar sowieso niet in de gevangenis uitgezeten worden en kunnen leergierige tweedekans-studenten gewoon les volgen in onderwijsinstellingen naar hun keuze.