Tijdens de opwarming komt er een nieuwe ijstijd

Dagelijks worden we om de oren geslagen met onheilspellende voorspellingen over de opwarming van de aarde.  De Sahara zou opschuiven richting Europa, de wijngebieden zullen zich noodgedwongen verplaatsen naar noordelijke gebieden, we zullen overspoeld worden door het smeltend ijs van de polen… en het is allemaal onze fout.  We mogen geen vuurkestook meer doen in de tuin, auto’s moeten aan de strengste normen voldoen, de industrie krijgt voortdurend nieuwe, rigide regels opgelegd.  De vulkanen trekken zich van al die maatregelen niets aan.  Zij spuwen nog altijd – als ze er zin in hebben – en verwarmen de aarde nog wat meer.

Scientists at the Pulkovo Observatory say the cooling period is unlikely to be as hash as the last one

Pulkovo meteo-onderzoekcentrum in St. Petersburg

Wat blijkt?  Russische wetenschappers tappen uit een ander vaatje.  Zij stellen immers, volgens de Daily Mail, dat er tussen 2030 en 2040 een nieuwe ijstijd, die 250 jaar zal duren,  zal aanbreken.  De bontjassen – al jaren in de kast wegens niet groen-politiek-correct – kunnen nog van pas komen.

De Russische klimaatexperts geloven dat de activiteit van de zon elke 200 jaar afneemt, waardoor ze steeds minder warmte produceert. Hierdoor vrezen ze dat de de gemiddelde temperatuur op aarde enkele graden zal afnemen.  Het wordt wel niet zo koud als in de 17de eeuw, toen de laatste ijstijd aanbrak, maar toch zullen we, volgens Yuri Nagovitsyn, met z’n allen nog meer energie moeten gaan verbruiken om onze huizen te verwarmen.

Floriaan Terbeke

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2316898/The-big-freeze-250-years-Experts-say-Suns-activity-wanes-200-years–cooling-period-2040.html