Terugblik

Toen ‘christelijk’ nog geen vies woord was bij de stakings vakbond:

“Volgens het ACV is een solide en brede solidariteit dé basisvoorwaarde voor een rechtvaardige samenleving. Een solidariteit waar iedereen naar vermogen toe bijdraagt zodat iedereen daar de vruchten van kan plukken.
 
Op die basisvoorwaarde is onze missie gebaseerd. 

Missie 

 
1. Het ACV komt op voor alle werknemers in om het even welk statuut, voor werkenden en niet-werkenden, in ondernemingen, in diensten, in instellingen, in de gehele samenleving….”
Iedereen?  Alle?  Voor heel de samenleving, zolang ze maar geen lid zijn van het Vlaams Belang.

3 gedachten over “Terugblik

 1. Heb vandaag op het postkantoor postzegels geweigerd, bPost wou me 10 zegels verkopen met daarop de foto van: bisschop Bonny in het midden, links van hem de grootrabbijn van Brussel Albert Guigui, rechts van hem Khalid Benhaddou, imam van de grootste moskee in Gent. Ze leggen broederlijk de handen op elkaar in een verzoenend gebaar, hoewel ik niet wist dat ze in ruzie hadden gelegen. Onderaan de tekst: Allen gelijk. Allen verschillend.

   • @ redactie,

    maar daar kan geen discussie rond ontstaan. Flup staat daar moederziel alleen, terwijl die Bonny perse in het midden wou staan. Vind je dat eerlijk? Vind je dat niet ruiken naar discriminatie? De bisschop in het midden met aan de zijkant imam en rabbi, alsof het zijn knechtjes zijn.? Zal daar geen protest tegen komen? Zullen daar geen excessen uit ontstaan?
    Ik zie het somber in.

Reacties zijn gesloten.