Syrië: oprichting commissie voor terugkeer vluchtelingen

Een commissie moet de miljoenen gevluchte Syriërs helpen bij de terugkeer naar hun thuisland.

De EU weigert te helpen bij de heropbouw of de terugkeer van Syrische vluchtelingen zolang de sancties van kracht zijn (mei 2019).  M.a.w. de “regime change” eis blijft overeind.  Dode mus!

Rusland dringt bij de VSA erop aan de terugkeer van Syrische vluchtelingen aan te moedigen en te steunen.

In Merkelland doen ze alle moeite om hun vakkrachten te behouden.  Paspoorten worden niet teruggegeven.  Reden: het paspoort werd uitgereikt in een regio bezet door ISIS en het zou om een vervalsing kunnen gaan.  Bij gebrek aan een paspoort krijgen ze geen toelating om het Syrische grondgebied (opnieuw) te betreden.  Een nieuwe pas krijgt men niet zolang de oude niet kan voorgelegd worden.  Rest slechts de vlucht in omgekeerde richting met mensensmokkelaars als reisgidsen.

Nochtans werd dit verzoek door de Syrische ambassade in Berlijn verspreid.  Het richt zich tot Syrische vluchtelingen, die Syrië verlaten hebben, legaal of illegaal, om terug te keren.  Daarbij wordt beloofd hun “status” in orde te maken zelfs al zouden ze veiligheidsproblemen hebben. (amnestie)

foto van Syriana Analysis.

 

En dan zijn er ook de vluchtelingen in eigen land.  Ten zuiden van Damascus wordt een opvangplaats voor vluchtelingen, dat voorheen gebruikt werd door Syriërs, die teruggekeerd zijn naar hun huizen in Deir Ezzor, Daraa en Oost-Ghouta, opgeknapt om onderdak te bieden aan burgers uit Idlib, die proberen zich in veiligheid te brengen tijdens het nakende offensief.

Ook in de buurt van Aleppo worden ze opgevangen:

1 gedachte op “Syrië: oprichting commissie voor terugkeer vluchtelingen

  1. Ik dacht dat het enkel de Russen waren die verkiezingen en regeringen beinvloeden. Of zou ons zieltje ook hier en daar een stinkend kantje hebben als we in de spiegel kijken.

Reacties zijn gesloten.