Sharia in het Islamitisch Kalifaat

ISIS issues fatwa to kill all children with Down's SyndromeISIS heeft een fatwa uitgevaardigd waarbij kinderen met Downs syndroom of andere beperkingen moeten gedood worden.
Volgens Mosul Eye, een activistengroepering, werden meer dan 38 gehandicapte kinderen tussen één week en drie maanden oud al gedood door een dodelijke injectie of door verstikking.
De fatwa werd uitgesproken door een van de I.S. sharia rechters, Abu Said Aljazrawi, een Saoedi,  die stelt dat ‘pasgeboren kinderen met Down of andere aangeboren gebreken en gehandicapte kinderen moeten gedood worden.’

Volgens de organisatie die een video hierover publiceerde gebeurden de dodingen in het door ISIS bezette Syrië en in Mosoel, Noord-Irak.   Het gaat meestal om kinderen van buitenlandse terroristen die met Iraakse, Syrische of Aziatische vrouwen trouwden.

Mirror

FT

7 gedachten over “Sharia in het Islamitisch Kalifaat

 1. Doet me denken aan Nazi Duitsland . Ik zou me kunnen verzoenen als , ze al die geestelijke gehandicapten moesten van kant maken , dan loopt er morgen geen enkele IS strijder meer rond . Wanneer wordt die smeerlapperij en dat krapuul eindelijk eens gestopt . Ik denk zelfs dat Allah serieuse plukken uit zijn baard trekt van ergenis , nadat hij een tijdje geen correcte krant meer gelezen heeft !
  Willkommenfluchtelingen

  • Van wie heeft de redactie dat artikeltje overgenomen ? Van de “Morgen” “HLN ” of dergelijke kwaliteitskrant . Misschien wel van het centrum voor gelijke kansen . Misschien wel van het Willkommenfluchtelingen comite , hart tegen hard , het parochieblad van mijnheer pastoor ? Wie zal het zeggen !

   • Zie bronvermelding onderaan (verscheen trouwens in heel wat buitenlandse media)

  • @ Rene,

   zo simpel was dat ‘van kant maken, zoals jij het voorstelt niet.

   Hitler zijn verordening op 1.09.1939 aan Reichsleiter Bouhler en Dr.med. Brandt luidde:

   ‘sind unter Verantwordtung beauftragt, die Befugnisse namentlich zu bestimmter Ärtze so zu erweitern, dass nach menschliches ermessen unheilbar Kranken bei kritischer Beurteilung ihrer Krankheitszustanden die Gnadetod gewährt werden kann.’

   (zijn onder verantwoording gevolmachtigd , de bevoegdheden van bepaalde artsen te verwijden, zodat naar menselijk oordeel ongeneesbaar zieken na een kritische beoordeling van hun ziektetoestand hen euthanasie kan verleend worden.)

   • Anna,
    Er kwam verzet tegen deze praktijken o.a. van bisschop Graf von Galen van Munster.
    https://en.wikipedia.orgwikiClemens_August_Graf_von_Galen
    Een citaat :
    “Thousands of copies of the sermons were circulated throughout Germany.[38] The resulting local protests in Germany broke the secrecy that had surrounded the euthanasia programme known as Aktion T4.[45] The local Nazi Gauleiter was furious and demanded the von Galen’s immediate arrest. Joseph Goebbels, Bormann, and others, preferred to wait until the end of hostilities to avoid undermining German morale in a heavily Catholic area.[46] A year later, the euthanasia programme was still active, but the regime was conducting it in greater secrecy.”=(einde citaat).

    • @ Lovenaar,

     uit hoofde van zijn geloofsovertuiging en het daaraan verbonden geweten kon Graf von Galen niet anders dan tegen de Gnadetod zijn. Een beter gekozen woord overigens dan onze euthanasie omdat dat woord de tussenkomst van de mens in zich draagt. Euthanasie is weliswaar (net als abortus) een natuurlijk proces omdat het de verwoording is van een zachte dood tijdens de slaap, alleen heeft de mens er (net als bij abortus) een euthanasie provocatus van gemaakt en tegen dat ingrijpen in het leven van de mens heeft de Kerk, met in haar schoot een von Galen, zich altijd verzet.

     De teksten van Wikipedia over Graf von Galen zijn op zijn zachtst gezegd nogal zwak. Hij kon niet spreken over de joden deportaties omdat hij van de Gestapo huisarrest had. A. Rosenberg en M Bormann waren van plan hem na een eventuele eindoverwinning publiekelijk op te hangen. Dergelijk geschrijf vind ik thuishoren in de sprookjes van moeder de gans.

     Om op de verordening over de Gnadetod terug te komen: geen enkele, huidige seculiere staat die euthanasie (en abortus) in haar wetten heeft opgenomen kan in de verordening een punt noch komma vinden dat indruist tegen de ‘moderne’ euthanasie wet. De seculiere staat heeft ze alleen iets uitgebreid: als je vader, moeder of kind wordt dood gespoten moeten er twee getuigen zijn. Eentje die tot de familie behoort en een ander zonder familiale banden.

Reacties zijn gesloten.