Schulden vs. BNP

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
2018 – Meer details en duidelijke cijfers vindt u hier.

SCHULDEN
Werkelijk een schitterend idee om als overheid nog wat bijkomende schulden aan te gaan.
De landen in dit lijstje hebben iets gemeen: allemaal gingen ze zware schulden aan om een leger of een sociaal zekerheidssysteem te kopen.
Allemaal moeten ze nu hopen dat ze voldoende politieke benoemingen kunnen doen bij centrale banken om de nulrente te behouden om hun begrotingen niet al zwaarder te laten crashen dan nu.
Allemaal zullen ze bij de eerstvolgende economische crisis zonder wapens staan – behoudens muntdevaluatie wat relatieve verarming betekent.
Allemaal moeten ze bijkomende schulden aangaan in “fondsen” die buiten de reguliere begroting gehouden worden om klimaatgekte te betalen, waarbij ze tegelijk hun basisindustrie uitsturen naar landen die allerlei uitzonderingen kregen op klimaatfolietjes.

En allemaal hebben ze groei nodig of ze zijn dood. Niet door de door Thunberg aangeklaagde “economic growth” fetisj – maar wel door de schuldfetisj.

Overigens mag de EU van geluk spreken dat het geen “Staat” is:
1. Zo kan je blijven beweren dat Brexit geen separatistische beweging is maar een domme eigen beslissing van de Britten.
2. Zo kan je uit onderstaand lijstje blijven. EU komt namelijk op stip naar de absolute nummer 1 in de hitparade gestormd: een begroting van 170 miljard EUR, en een gepland klimaatfonds van 3.000 miljard EUR.

Effe Ingrid Pira van Groen bellen om na te gaan wat nu ook weer onder de strafwet moest gebracht worden?

(Bron: The Economist)

Eén gedachte over “Schulden vs. BNP

  1. Ik kan met Pira instemmen, als zij het er mee eens is dat stemmen op Groen ook strafbaar moet worden !

Reacties zijn gesloten.