Schroot

The Interesting History Behind The 3-key Control-Alt-Delete ...

België werkt niet. In een crisis wordt dat pijnlijk duidelijk. Daarom moeten wij Vlamingen ons lot in eigen handen nemen.

Tom Van Grieken - België werkt niet. In een crisis wordt... | Facebook

Ivan Van de Cloot:

“Tijdens de krokusvakante was ik niet de enige die smeekte om skiërs uit besmette gebieden in quarantaine te houden. ‘Niet nodig, want de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat het niet moet’. Waarom laat een land als Tsjechië, dat ook WHO-info krijgt, skiërs wel uitzieken? Dat is het verschil tussen verantwoordelijkheid nemen en de paraplu trekken. We hebben geen nood aan goedweerpolitici die alleen besturen als de zon schijnt. Goed besturen is vooruitzien. Je verwacht dat voorzichtigheid ingebakken is in een land waar het overheidsbeslag 53% bedraagt. Maar nee: geen mondmaskers, geen testen en niet de reflex om een pandemie te voorzien.”

Leo Neels:

“Dat communautaire model is uitgeleefd. Ons overheidsapparaat is zeer duur en weinig efficiënt. Het is een optelsom van staatshervormingen die weinig opleveren en goed bestuurd hinderen. Door de Europese integratie wordt meer voorgekookt, maar toch is er geen beleidsniveau afgeslankt. Al van ’74 zijn wij provincies aan het afschaffen. De Senaat is al 15 jaar aan het verdwijnen. Er gebeurt niets. We hebben een volledige reset nodig. België is een roestige oldtimer met drie platte banden, het vierde wiel hangt erf, de motor is geblokkeerd en zeven regeringen zitten achter het stuur. Het mandaat van onze premier rust op verkiezingen van 2014. Deze politici zijn erin geslaagd om de stembus van een jaar geleden straal te negeren.” HLN