Schengen, zo lek als een zeef!

Shocking ... Sun man's route across Europe without travel documentsEmile Ghessen, een journalist van de Sun slaagde erin de afstand – 3200 km – tussen Izmir, Turkije, en Parijs af te leggen  zonder paspoort binnen slechts 6 dagen.  Schengen: zo lek als een zeef!

De zelfmoordterroristen van Parijs, Ahmad al Mohammad en M al Mahmod,  legden een soortgelijk parcours af, vooraleer ze zichzelf aan het voetbalstadion in Parijs de lucht injoegen.

Desperate ... Syrian refugees buying shoddy life jackets

Smokkelaarsbazar: big business!

Sale ... life jackets outside store in Turkey

Zou Erdogan de verkoop van de zwemvesten nu gaan verbieden?

Ghessen vertrok op 20 november in Cesme, bij Izmir, met een gummi bootje naar Chios.   Daar kon hij vluchtelingendocumenten van een Syriër copiëren.  Met de (valse) papieren van het Rode Kruis kocht hij een ferryticket naar Athene.  Geen paspoortcontrole.  Verkoop van valse Europese identiteitskaarten en Syrische paspoorten.  920 euro per stuk.

Comfortabele reisbussen met wifi met bestemming Macedonische grens staan te wachten.  35 euro voor een ticket.   Zonder problemen over deze grens.  Met een taxi verder naar de Servische grens. Soldaten laten niemand door.  Dan maar via een sluipweg.  Ook nu geen controle.  Geen problemen in Servië.  Een bus brengt hem voor 35 euro naar de Kroatische grens.  Verdwijnt uit de radar en koopt een treinticket naar Zagreb. Even later stopt de trein: er komen politieagenten voor pascontrole aan boord.  Verstopt zich in een niet afgesloten wc.  De truc werkt.  Vier uur later aankomst in Zagreb.  Overnacht in een hotelletje.

Vervolgens verschillende treinen naar Parijs, telkens met misleiding van de controleurs.  Eerste trein heeft als bestemming München, rijdt door Slovenië en Oostenrijk.  Geen paspoortcontroles.  Via een trein naar Stuttgart met dezelfde wc-truc, overstap trein naar Parijs.  Ook hier blijkt een niet-op-slot gedraaide wc een uitstekende verstekelingsplaats te zijn.

Zesde dag, 26 november, Parijs.  Dank aan de EU voor de gastvrijheid.

11 gedachten over “Schengen, zo lek als een zeef!

 1. Weeral een voordeeltje van het Openbaar Vervoer, een controle. Gisteravond, op een rit van 36 km., tweemaal BOB controle gehad.

  • De stouterikken !! Valse identiteitspapieren dat is toch , bij wet verboden, daar kun je zelfs een zware boete voor krijgen , zoals een VL op je auto nummerplaat plakken

 2. Dit “reisverslag” komt toch wel uit zeer onverdachte hoek. Indien Vlaams Belang parlementariërs deze toch wel ongewone manier van “reizen” in de parlementen aan de orde brengen worden ze door een andere ( vooral zichzelf Vlaams-nationalistische partij noemende partij) bestempeld als ranzig. De gediplomeerde wegkijkers en zakkenvullers in de parlementen, zeker op EU niveau nemen tot op heden geen doeltreffende maatregelen. Is het wachten tot een volgende aanslag voor aleer de “verwondering” weer toeslaat? Of is dat ook ranzig? #JeSuiRanzig.

 3. FR en D vragen de EU om Frontex, de ‘bewakings’agenten, meer bevoegdheden te geven, dwz zelfstandig te laten optreden ipv op een vraag van een lidstaat te wachten. Frontex is echter niet meer dan een welkomstcomité, die ‘vluchtelingen’ begeleidt, registreert, ondervraagt, en doorverwijst. Dat belooft weer. En dat op de dag zelf vd doorbraak vh FN in FR.

 4. De bomgordels staan in promotie…blaas jezelf op en sleur zoveel mogelijk onschuldigen mee in de dood en geniet van 72 maagden……Wat is den Allahu toch Akbar ! Wat is de Islam toch een prachtige godsdienst en doe gerust voort met uw hemelse praktijken . De vrijheid van godsdienst is gewaarborgd , het staat in de grondwet !

 5. Dit was ook de bedoeling van Schengen. Het vergemakkelijken van het vrij verkeer van criminelen, vreemdelingen en illegalen!!
  De EUSSR moet immers, cfr. het Coudenhove Kalergi plan, overspoeld worden met vreemdelingen. Dit geldt ook de invoer van drugs , vooral vanuit de Balkan en het Midden Oosten.
  Een belangrijke rol speelt Kosovo.
  http://www.globalresearch.ca/welcome-to-kosovo-the-world-s-newest-narco-state/8182
  http://www.derechos.org/nizkor/europa/kosovo/kla3.html
  Uit deze bruggetjes blijkt ook dat er hier geen probleem was met een “onwettig separatisme” zoals in Schotland en Catalonië!!!
  Drugs zijn bovendien één der wapens die door de NWO worden ingezet tegen onze westerse maatschappij.
  Als Schengen nu tijdelijk buiten werking zou kunnen gesteld worden, zal dat in de eerste plaats te zien hebben met kapitaalcontroles en dus niet de met de strijd tegen het terrorisme, wat dan wel het voorwendsel zal zijn.. Ik verwijs naar de publicatie over Griekenland en de verplichting aangifte te doen van al zijn bezittingen zoals contant geld, goud en juwelen.
  Zoals steeds is toeval uit te sluiten, en achter Schengen ging dan ook een verborgen agenda schuil.
  De vraag hierbij is nog steeds dezelfde :”Cui Bono?”

 6. Eigen schuld hé, beste Wes, door als schuilnaam deze te gebruiken van de oorspronkelijke Wesley Hardin… dié was eveneens voor geen haartje te vertrouwen. 😉

 7. Ondertussen heeft ‘The Sun’ het artikel weer weggehaald, nadat de Kroatiers meldden dat de journalist wel degelijk werd gecontroleerd, zowel bij het binnenkomen als bij het verlaten vh land. (EUObserver)

  • En dat werd dan ook weer ontkend…
   Hoe dan ook, dat er een levendige handel in vervalste papieren is, zal niemand ontkennen. Dat het een fluitje van een cent is zich tussen de “vluchtelingen” te mengen, ligt ook voor de hand. Dat de journalist gecontroleerd werd – de Kroaten zijn op hun pik getrapt door het artikel – wie zal het zeggen? Zij beweren dat hij gewoon het vliegtuig genomen heeft…
   Tja. Blijft het feit dat het een schande is hoeveel er hier belanden. Dus het zal wel niet zo heel moeilijk zijn. Trouwens, wat maakt het uit of ze gecontroleerd worden als ze toch gewoon doorgewuifd worden?

Reacties zijn gesloten.