Salut Vlaamse boerekinkels, ik heb beters te doen

islam

Het bevestigt mijn eerdere reactie waarbij ik stelde dat “golfbrekers” nog niet aan de enkels komt van Angeltjes zaliger. (een reactie die overigens niet werd gepubliceerd).Van Gaever begint in te zien dat dit alles een flauw afkooksel is van het origineel. Allé, de ratten springen van de Titanic.
Fernand Lievens
driesen.celesta@telenet.be

17 gedachten over “Salut Vlaamse boerekinkels, ik heb beters te doen

 1. Ik lees het nochtans elke dag. Het is niet hetzelfde, maar het is daarom niet minder. Iedere schrijver heeft z’n eigen stijl. De artikels hier bevallen me eigenlijk best wel.

 2. Kritiek is gemakkelijk, maar men moet de nieuwe ploeg de tijd geven en ze moet nog een beetje groeien maar ze is volgens mij op de goede weg

 3. In bepaalde gevallen is kritiek geven de gemakkelijkste weg kiezen. Niets of niemand is in zijn totaliteit vervangbaar , ook Angeltjes niet en zijn geesteskind de Heer Ray zaliger . Het vraagt echter moed en inzet van kritiekgevers om dat zogezegd flauwe afkooksel , met een peil tot juist boven de enkels naar de hoogste toppen te doen steigen. Dat zou het mooiste eerbetoon zijn dat we Ray kunnen geven. Kritiek zal er altijd zijn maar liefst dan opbouwende ! Diegene die van slechte wil zijn , dat niet willen of kunnen zijn inderdaad boerekinkels.

 4. Een boerenkinkel heeft zich laten horen. Waarvan akte. Liever kwijt dan rijk.

  • Ik lees met veel belangstelling de artikels in Golfbrekers zoals ik fan was van Angeltjes. Ik voel mij als persoon zo machteloos tegenover de “informatie” die de media brengen. Gelukkig zijn blogs zoals Golfbrekers een tegengif.

   Machteloos

 5. Fernand,
  Uw vorige reactie dateert van 20/05/2013 en werd wel degelijk gepubliceerd onder het artikel “Wetenschap bevestigt Vlaanderen als spil van het universum”.
  Ik heb daar onmiddellijk op gereageerd maar dat heeft u blijkbaar niet gelezen, daarom herhaal ik deze reactie :
  “De schrijfstijl, de dossierkennis van Ray, de tijd en energie die hij in Angeltjes heeft gestoken zijn niet te evenaren.
  Dat wisten en weten de redacteurs die de zware taak op zich hebben genomen om met Golfbrekers van start te gaan en er voor te zorgen dat er dagdagelijs artikels verschijnen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Maar zoals Angeltjes met de jaren gegroeid is tot hetgeen het uiteindelijk geworden is, zullen al de kiezeltjes die nu op het strand vallen uiteindelijk een Golfbreker worden. Daar ben ik van overtuigd.
  Ik kan enkel heel veel respect en dank opbrengen voor de hoofdredacteur en al diegene die artikels aanbrengen, maar zeker ook voor Marieke, de secretaresse, die de taak van hoofdredacteur tijdelijk meer dan behoorlijk overneemt. Ik zou zeggen doe zo voort en blijf dit doen.
  Mochten er lezers zijn die ook een artikel wensen te schrijven of interessante originele zaken gelezen hebben die kunnen gepubliceerd worden of leuke ideeen hebben, laat het dan zeker weten aan de Redactie, zij kunnen alle hulp gebruiken.”
  Tot daar mijn vorige reactie die blijkbaar niet tot u is doorgedrongen, u kwetst de ganse redactieploeg, u toont niet het minste respect voor het vele werk en de tijd die de redactie op vrijwillige basis aan deze blog spendeert, als weduwe van Ray moet ik zeggen dat u mij persoonlijk heel diep raakt. Wie niets doet of onderneemt kan niets verkeerd doen en geen kritiek krijgen, en opbouwende kritiek is leerzaam, maar schrijven dat “de ratten van de Titanic springen” is laag bij de grond en slaat nergens op.
  Steek uw energie in het schrijven van degelijke artikels in plaats van ongepaste kritiek en stuur ze naar de Redactie, geef ons frisse nieuwe ideeen maar laat reacties als deze achterwege. Of wil u ons trachten het zwijgen op te leggen zoals de ganse media doet, wel dit zal niet lukken, wij blijven zoals in het vaandel van Angeltjes stond een blog met een “satirische, ongezouten, soms gepekelde kijk op het politieke, culturele, maatschappelijke leven met Vlaams radicaal oogpunt”.
  Gerda De Ryck

 6. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de zich noemende ,Fernand Lievens een rode of groene infiltrant is die Golfbrekers onderuit wil halen., het zou trouwens niet de enige zijn. De waarheid verkondigen , kritiek geven op alles wat voor sommigen correct lijkt is in deze tijd een gevaarlijke onderneming geworden , zoals in de jaren dertig . De vriendenkring wordt daardoor kleiner , het werkt zoals een zelfreiningende oven , de rommel verdwijnt automatisch. Indertijd was aansluiten bij de Nazi’s de meest veilige maar ook de meest laffe beslissing. De geschiedenis zal zich herhalen . De rechtvaardigen , mens en vredelievenden zullen uiteindelijk overwinnen, dat is nooit anders geweest . Ik heb respect voor de volledige redactie en medewerkers van Golfbrekers , voor hun sympathisanten en gelijkgestemden ! zij zijn de bouwstenen voor de toekomst , zeker niet de bleters zoals een Anciaux , dergelijke zakkenvullers volksverraders en misplaatste kritiekgevers .

 7. @ Fernandje,

  Een blog die amper van start is gegaan vergelijken met een blog die reeds jaren bestond en bovendien geen oog hebben voor de additionele mogelijkheden van de nieuwe blog, getuigt van een serieus gebrek aan doorzicht en een totaal gebrek aan verstand.
  Verder heeft iedere redactie zijn eigen en specifieke manier om zijn blog te presenteren. Een kopie brengen zou getuigen van gebrek aan originaliteit, zoals bv. het kopiëren van een brandend “fuck you” bitmapje van Google Image kompleet geesteloos is.
  Deze reactie is niet bedoeld om je opvoeding bij te sturen want, voortgaande op je paar regeltjes lijkt me dat totaal hopeloos, maar om je duidelijk te maken hoe onbenullig je berichtje is.
  Ik zou dan ook de redactie willen aanraden je in de toekomst volledig te negeren.

  Wes Hardin.

 8. Niet iedereen is gezegend met een scherpe pen als Ray zaliger, maar is dat een reden om pisnijdig te worden. Indien onze Fernand het zoveel beter zou kunnen is het meer dan merkwaardig dat hij natrappend zijn schop afkuist. Sommige zijn zo druk bezig met de ontvoogding van Vlaanderen dat ze zich vergissen van tegenstander en de koppen laten rollen van hun geestesgenoten. Zielig…
  Ray zou zeggen…Doooooeeeei…. en tot nooit meer….

 9. Laat die Fernand toch zijn pleziertje . Die man heeft waarschijnlijk een pak frustraties te verwerken. Dat komt bij hoe langer hoe meer mensen voor de laatste jaren. Misschien moet daar toch eens een psychiater een studie aan wijden. Alleen de psychische toestand van de patiënt lijk me niet mogelijk. Er moet meer aan de hand zijn. Fernand hoeft niet te wanhopen, daar zijn gespecialiseerde instellingen voor zulke gevallen.

 10. Fernand,
  Ik was een bezoeker van Ageltjes van het ( bijna ) eerste uur, en ik denk dat Gerda dit kan bevestigen. Zelf heb ik ook nog enkele stukjes geschreven die op Angeltjes verschenen, en ik kan u verzekeren dat mijn inspiratie vlug op was. Met Golfbrekers hebben wij een waardige opvolger, en moest ik er niet achter staan zou ik geen reacties plaatsen hier. Inderdaad zoals Herman, Ray citeert
  “… doooeeei… en tot nooit meer… “

 11. Ik ben steeds een trouwe lezer geweest van ANGELTJES en voelde na het verdwijnen ervan een grote leegte in verband met de onafhankelijke en correcte weergave van de door de politiek gestuurde verdraaide of verzwegen berichtgeving en was dan ook heel blij dat een groep mensen met het Vlaamse hart op de juiste plaats de moed hadden om de handschoen op te nemen en er werk van gemaakt hebben om ons iets in de plaats te geven dat zeker alle lof verdiend en het eerste is wat ik lees als de computer is opgestart.
  Personen die daar kritiek op willen geven kunnen beter een abonnement op DE MORGEN nemen dan krijgen ze zeker waar voor hun geld

 12. Laat me toe, lieve Dame Gerda, om Uw pleidooi, op Fikkens’ wijze een ietske bij te voegen:” De schrijfstijl, de dossierkennis, èn het lepeltje gal van Heer RAY, de tijd en de energie dat Hij in Angeltjes heeft gestoken, zijn niet te evenaren.”
  Dàt, Fernand, kan jij, in héél de tijd-dat-je-nog-rest op aarde zéker nog niet evenaren, teméér daar Heer Ray ook een lofwaardige poging deed (onder de bijnaam Savat) om zijn Angeltjesfans méér liefdesvuur aan te wakkeren voor zogenaamd “klassiek” muziek & opera.
  Fikken bekent dat hij, NOG STEEDS uit respect voor ZIJN (en een deeltje ook “ons” Angeltjes), beide hedendaagse “scheuten” van de reuzenplant Angeltjes leest, èn soms erop reageer.
  Beide, Golfbrekers & Nageltjes, werpen zich op als sterk-Vlaamslievende blogs, … het ware flauw om één ervan als favoriet te kiezen, en de àndere zo-maar te laten vallen… Overigens: ieder vogel zingt toch ook hoé hij gebekt is (?) en TOCH vliegen allebei. —> en kunnen critikasterende katers best missen; dus: Hou jouw eigen kattenbak éérst netjes alvoor te trachten vogelnesten te verstoren. !!!

 13. Beste,
  Doorgaan, ik lees jullie blog iedere dag.
  Ray was een topper maar ieder begin is moeilijk.
  Ik wens jullie veel moed en doorzettingsvermogen.
  Met oprechte groet,
  Filips

 14. Zopas opende ik een email van “KNACK” waarbij ik verbod kreeg om nog te reageren.
  Prijs u gelukkig Fernand dat u nog de mogelijkheid krijgt om ergens uw ongenoegen per email kenbaar te maken. Misschien werd er meer gereageerd op “Angeltjes”, maar ik ben er zeker van dat de wind voor “Golfbrekers” gunstig zit.
  “Golfbrekers” laat zijn publiek ook kennis maken met meerdere facetten en verwijzingen naar andere bronnen van informatie.

 15. Dag lieve vrienden, golfbrekers,

  Het is een tijdje geleden dat ik nog gereageerd heb, niettemin lees ik Golfbrekers nog dagelijks,,soms met horten en stoten want de gezondheid durft weleens ‘foert’ te zeggen.
  Ik ga me niet uitlaten over een oude ongeduldige zeurkous(f de Ferre in de volksmond) die het nodig achtte zijn persoonlijk egoïsme te frustreren , hij heeft zijn 5 min aandacht gehad, en meer moet dat niet zijn.
  Mijn aandacht gaat vooral naar de reacties uit, waar jullie als ex ‘angeltjes’ uitvliegen om het nest te verdedigen, een barrière , en een baken opbouwen .
  Voor de roods, die van in den beginnen Angeltjes hebben weten mee te maken, weten dat dit de filosofie van Ray was.
  De rots in de branding,, dat zijn jullie, lieve vrienden …. en ik denk dat onze Ray heel fier en trots is op zijn ‘Golfbrekers’ .

  ,

 16. Ik kom meermaals per dag op Golfbrekers en was werkelijk verontwaardigd toen ik de reactie las en zag van die Fernand. Aub niet opgeven mensen van de redactie, niet opgeven Mr. Vangaever met uw zeer interessante artikels, veel succes nog Golfbrekers en dit komt uit de grond van mijn hart!

Reacties zijn gesloten.