Reizigers van 20 Afrikaanse landen mogen de VAE niet binnen

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kondigden begin november aan dat alle visum- aanvragen uit 20 Afrikaanse landen zullen geweigerd worden.

Reisagentschappen kregen de boodschap dat aandringen geen zin heeft.

“Ter informatie: vanaf 18 oktober 2022 zullen we geen 30 dagen visumaanvragen voor onderstaande nationaliteiten goedkeuren: Ghana, Oeganda, Sierra Leone, Soedan, Kameroen, Nigeria, Liberia, Boeroendi, Guinea, Gambia, Togo, DR Congo, Senegal, Benin, Ivoorkust, Congo, Rwanda, Burkina Faso, Guinée Bissau, de Komoren en de Dominikaanse Republiek.”

Dit is niet de eerste keer dat Afrikaanse landen geweerd werden uit de VAE. In december 2021 kondigde Emirates Airlines aan dat reizigers van 8 Afrikaanse landen niet zouden toegestaan naar of via de VAE te reizen. Toen gaf men als reden “een poging om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan”.

Vandaag heeft men het raden: er wordt gespeculeerd dat het zou kunnen dat sommige reizigers uit b.g. Afrikaanse landen de verblijftermijn van hun visum overschreden. Anderen menen dat het omwille van een vlieggeschil is met Nigeria*. Nog anderen vinden dat het om rassendiscriminatie gaat om te verhinderen dat er nog meer donker gepigmenteerden zouden neerstrijken.

*https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/emirates-suspends-nigerian-flights-again-over-trapped-ticket-sales-2022-11-03/

Lees ook: Africa Vs. The World: Visa Bans Against African Countries Around The Globe

De EU echter laat iedereen binnen, behalve uit Rusland.