Real Madrid

Real Madrid wil de sponsor National Bank of Abu Dhabi niet voor het hoofd stoten.  Vandaar dat het kruis verwijderd werd uit hun logo dat sinds 1931 in gebruik was.  De club rekent nl. op nieuwe supporters uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Hun stadion zou met geld uit de Golf kunnen vernieuwd en uitgebreid worden, al wordt er verwacht dat er in de naam van het stadion een verwijzing naar de gulle sponsor zou verschijnen.

Het is wachten op de naamsverandering van hun topspeler Christiano Ronaldo…

Allgemeiner

4 gedachten over “Real Madrid

 1. Tegenwoordig trekt het logo van Real op niks meer… zelfs wié het oorspronkelijke nog nooit gezien heeft, voelt toch instinctief aan dat er “iets” mis is aan die kroon…
  Wilde men de “arabs” niet voor het hoofd stoten met dat kruisje, dan kon men het toch vlot vervangen door een bolletje (de spreekwoordelijke “kers op de taart”) 🙂

 2. Wanneer gaan de moslima’s hier? eindelijk hun hoofddoek aan de haak hangen uit respect voor mij en hun gastheren (en dito dames)?
  Wanneer worden de moskees hier afgebroken omdat ze in het gastland zovelen voor het hoofd stoten?
  Waarom steeds dat eenrichtingsverkeer? Pannenkoeken!

  Fozzy.

 3. Inderdaad dat is geen kroon meer . Ik ken geen enkele kroon die geen kruisbeeld heeft Ze hadden beter dat koninklijk hoofddeksel vervangen door een sjeik-klak , ge weet wel een doek , met een koord rond de schedel . Zo weet iedereen vanwaar de wind komt . Nu dat de nieuwe (h) orde begint te knabbelen aan de voetbal kunnen die ploegen feitelijk niet meer verliezen . Bij winst danken zij Allah , bij verlies evenzeer , vermits alles de wil van Allah is . Erger is het voor die topspeler Christiano , die naam , die doet denken aan de concurrentie van de meest beminde ,een echte schande, een kaakslag . Hoe durven zij . Ik wist al lang dat het zover zou komen , kerststallen , kruisbeelden enz …. Al wat verwijst naar onze godsdienst moet verdwijnen . Ik heb alvast mijn naam “Jezus” laten veranderen in “Rene”

  • Bij Wikipedia kan men lezen: De naam René komt uit het Frans en is afgeleid van het Latijnse ‘Renatus’ dat ‘wedergeboren’ betekent. Vermoedelijk wordt daarmee verwezen naar de doop, wat als teken geldt voor het (als het ware) opnieuw geboren zijn. De naam is een vernoeming van de heilige Renatus van Angers die zowel genoemd wordt als bisschop van Angers (Frankrijk) als Sorrento (Italië). De katholieke naamdag van René/Renatus is op 6 oktober.
   Ge zit dus nog altijd op dezelfde boot!

Reacties zijn gesloten.