Racistische poltergeisten in Zweden

Een groot deel van de ‘vluchtelingen’ die in Grännaforsa (Zweden) verblijven zijn de asielaccommodatie ontvlucht uit angst voor spoken.

“Het huis is vol met spoken, onze kinderen hebben al drie nachten niet geslapen, en het wordt steeds erger. We wonen nog liever in een tent,” zegt Hamid Alojaili.

Dinsdagochtend ontving de immigratiedienst in Alvesta een groep van 35 personen die in een asielaccomodatie in Alvesta wonen. Volgens de asielzoekers spookt het op Grännaforsa en willen er niet naar terugkeren.

Hamid Alojaili uit Syrië is een van degenen die samen met zijn familie het spookhuis halsoverkop ontvlucht is en zijn redding zocht bij de immigratiedienst. Ze verhuisden 5 november naar de griezelaccommodatie Grännaforsa: “De kinderen reageerden het eerst, en een paar dagen geleden begon het bij ons volwassenen ook op te vallen dat er merkwaardige dingen gebeurden.”

Wat voor merkwaardige dingen gebeuren in Grännaforsa?
“Dat kan een lamp zijn die plotseling aangaat, een deur die ik op slot doe is opeens ontgrendeld. Het toilet wordt gebruikt en als ik opendoe is er niemand. We horen vreemde geluiden en een keer ging zonder reden het brandalarm af. De kinderen huilen elke nacht, we proberen ze te kalmeren. Het handelt niet om nachtmerries,” zegt Hamid Alojaili.

Vanochtend hadden ze er genoeg van en vertrokken.
“We waren gedwongen. We wonen nog liever in een tent dan in Grännaforsa. Maar de immigratiedienst zegt dat ze geen andere plaats voor ons hebben.”

Waar ga je vanavond slapen?
“Wij blijven hier in Alvesta.”

Kan je je voorstellen om terug te gaan naar je verblijf in Grännaforsa?
“Nee. We zijn doodsbang om daar te wonen. De meesten hebben de trein naar Malmö genomen. Er zijn nog maar een paar mensen die in Grännaforsa zijn gebleven,” zegt Hamid Alojaili.

Magnus Petersson is hoofd van de immigratiedienst in Alvesta: “Dit was uiterst verrassend. Wij hebben eerder geen aanwijzingen gekregen dat er problemen met spoken zijn. Er zijn een aantal personen met een sterk geloof in geesten die de rest van de mensen op sleeptouw heeft genomen. Van de 58 personen die in Grännaforsa wonen zijn er 35 vertrokken.”

Wat is er aan de hand?
“Ze zeggen dat het al geruime tijd spookt en gevaarlijk is voor hun kinderen. Er wordt beweerd dat in de nacht poltergeisten in de tuin dwalen. De vluchtelingen zijn zeer gefrustreerd en willen absoluut niet meer daar blijven wonen.”

Hij is van mening dat er een verklaring is voor wat er wordt beweerd te zijn gebeurd: “Uiteraard nemen wij dit serieus, en geloven dat we de gebeurtenissen kunnen verklaren. De poltergeisten zijn waarschijnlijk wilde dieren die zich in de tuin begeven. De vluchtelingen komen uit een andere cultuur met een spiritueel geloof.”

Geleend bij Fenixx, dank aan Wes H. voor de tip.

1 gedachte op “Racistische poltergeisten in Zweden

  1. Waarschijnlijk zijn die 35 zeer belezen mensen. Die hebben de Edda, Knut Hamsun, Ibsen, Kristin Undset e.a. gelezen vandaar dat ze het zien spoken. Tenslotte haalde de schrijfster van Harry Potter ook haar inspiratie in de Scandinavische literatuur. Ik zie nog een grote literaire toekomst voor hen weggelegd.

Reacties zijn gesloten.