R.I.P. Flandria

Een klassieker voor schoolreizen: bezoek aan Antwerpen met de dierentuin en een Flandria boottocht.  Wie het nog eens wil meemaken, zal zich moeten haasten.

Flandria heeft het loodje moeten leggen.  ‘t Stad was niet bereid er geld in te steken en Studio 100 ziet het ook niet meer zitten.  Deze zomer vaart de laatste boot uit.

Een stukje jeugdsentiment, een varend monument van de Koekenstad: wèg.  Voorbij.  Tenzij Jan Plezier erin slaagt enkele boten / vaarten op zijn programma te zetten.

 

4 gedachten over “R.I.P. Flandria

  1. Waar is de tijd dat ik als kind ‘s zondags met mijn grootouders naar de boten ging kijken. Het was begin de jaren 1960 en mijn grootouders hadden een drogisterij in Den Drink in Borgerhout. In de weekends was ik daar altijd hartelijk welkom om dat ik thuis in de weg liep, mijn ouders hadden een bakkerij (die waren toen ‘s zondags nog open). Mijn grootvader werkte nog op zaterdag voormiddag en ook de drogisterij was open. Op zondag wandelde we dan naar De Schelde om naar de boten te kijken, of we gingen eens door de voetgangers tunnel. Tijdens de schoolvakanties boekte mijn grootouders tripjes met de Flandria, bestemming, altijd ergens in Nederland. ‘s Middags op de boot eten. Naar je bestemming varen. Daar wat rondlopen. En ‘s avonds terug, weer eten op de boot. Je kon op zondag ook altijd op een stappen Flandria om een havenrondvaart te maken, het was meestal aanschuiven voor een ticket. Het waren voor mij als kind fijne jaren en ervaringen. Weer een stuk van mijn jeugd gaat verloren. Jammer maar helaas, het is niet anders.

    • Ik voel met je mee Walter … waar is den tijd …..Het lijkt dat ik een paar jaartjes ouder ben . Misschien heb je ooit gehoord of gezien , in de Lammekensstraat Meubelmakerij Kampers , de zaak van mijn vader en zijn broer …in dezelfde straat was ook een intrumentenwinkel De Prins , heel bekend in die tijd . Ik hoop je ooit eens te ontmoeten in de toekomst , vermoedelijk in de kantine van de moskee waar wij met een pint onze nostalgie kunnen doen herleven , over die goeie Borgerhoutse tijd , waar nu geen fluit meer van overschiet

Reacties zijn gesloten.