Quo vadis, Syria?

Terwijl Zuhal Demir in de studio van de 7de-Dag haar vooringenomen kennis verspreidt over het niet toelaten van internationale hulp door de Syrische regering landt de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, op de luchthaven van Aleppo (regeringsgebied) met ca. 35 ton medische hulpgoederen – wordt vervolgd door een tweede vliegtuig met een gelijke tonnage.

Als men zelfs in het Verre Oosten weet heeft van de sancties die het Syrische volk wurgen, dan zou men toch kunnen veronderstellen dat een intelligente dame zoals Zuhal Demir op de hoogte is van de situatie in Syrië.

Directeur van de Syrische burgerluchtvaart, Ingenieur Bassem Mansour deelt mee: Het aantal landen dat toestemming heeft gevraagd om te landen op Syrische vliegvelden om hulp te verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving is intussen gestegen tot 21 landen, waaronder vier die vandaag een aanvraag indienden. De aanvragen van Saoedi-Arabië en Wit-Rusland werden intussen al goedgekeurd.

65 vliegtuigen landden de laatste zes dagen in Syrië voor hulpverlening, waarvan 31 in Damascus, 22 in Aleppo en 12 in Latakia.

Vanmorgen voelbare naschokken in Turkije en Noord-Syrië.

Geir Pedersen zou in Damascus aangekomen zijn; een bezoek dat reeds geagendeerd stond voor de aardbeving. Hij doet een oproep om de politiek achterwege te laten en hulp te bieden:

We are reaching out of course to bilateral countries, we are mobilizing funding and we’re trying to tell everyone put politics aside this is a time to unite behind a common effort to support the Syrian people.

https://specialenvoysyria.unmissions.org/transcript-press-stakeout-united-nations-special-envoy-syria%C2%A0-mr-geir-o-pedersen-arrival-damascus

President Bashar Al-Assad ontving Zijne Hoogheid Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE en diens delegatie om de gevolgen van de aardbeving op te volgen. Sheikh Abdullah bin Zayed betuigde zijn oprechte condoleances aan de families van de slachtoffers, wenste de gewonden en gewonden een spoedig herstel toe, bevestigde de steun van zijn land en staat aan Syrië in deze crisis, en zal de noodzakelijke hulp verlenen om het Syrische volk te helpen. President Al-Assad dankte de VAE en wist het bijzonder te appreciëren dat de VAE een van de eersten was die daadwerkelijke hulp verleenden.

De VSA deden alsof om hun gezicht te redden en hebben de sancties gedeeltelijk en beperkt in tijd opgeschort. Wij beschikken niet over de talenknobbel Arabisch – Nederlands. Bijgevolg moeten wij ons beroepen op een geautomatiseerde vertaling van een toelichting door d. Ibrahim Aloush, die niet altijd even duidelijk is, maar dat wordt opgehelderd in de daarop volgende video.

Zijn de Amerikaanse sancties tegen Syrië echt opgeheven? Of is het een lege doos? De VSA willen niet met de Syrische regering praten, onderhandelen of afspreken. Hoe kan de “geste” van de Amerikanen dan eruit zien? Op de webstek van de EUropese Raad lezen we: “The US government has, for its part, already said it will channel aid via local NGOs instead of the government, but the capacity of these local actors is hugely insufficient.” Onvoldoende dus.

D. Ibrahim Aloush

Het ministerie van Schatkist, op de avond van 9/2/2023 in Washington, d.w.z. na middernacht op 10/2/2023 in Damascus, gaf General License No. 23 General License, afgekort als GL23, die het verbod op bepaalde Syrische gerelateerde transacties opschort tot 12 uur ‘s middags Amerikaanse East Coast Time E Washington, 8 augustus 2023.

Licentie 23 stelt duidelijk dat het doel ervan is om middelen uit Syrië te laten overmaken voor specifiek doel om hulpacties voor aardbevingen te faciliteren en geen ander doel. De pinautomaat is verantwoordelijk voor het bewijzen van zijn overdracht naar aardbevingshulpinspanningen, en de licentie ontheft financiële instellingen en de VSIF van de verantwoordelijkheid om te bewijzen dat de overdracht verband houdt met aardbevingshulp tenzij het van tevoren weet, of “een reden heeft om te weten” (letterlijk), dat het niet belt Het.

De opheffing van het verbod op het overmaken van middelen naar Syrië met het oog op de financiering van de hulpverlening aan aardbevingen geldt niet voor de Syrische staat of een van zijn instellingen of filialen, gegarandeerd door de Syrische Centrale Bank, en geldt niet voor een onderneming of vereniging die onder De Syrische staat, direct of indirect, binnen en buiten Syrië, en niemand werkt voor één van die partijen.

Ten slotte, Licentie #23 sluit niemand vrij van het naleven van andere relevante Amerikaanse federale wetten.

Woordvoer Ned Price van de “exceptional” VSA draait de situatie om – zoals Zuhal Demir – en stelt dat zowel Rusland als Syrië degenen waren die weigerden hulp toe te laten. Hij beroept zich op de grensovergang van Turkije naar de al-Qaeda-enclave Idlib en niet over de hulp via de havens en/of luchthavens van Syrië. U ziet USAID vrachtwagens op weg naar Idlib:

Kevork Almassian is een Syriër van Armeense oorsprong (ouders gevlucht uit Armenië, opvang gevonden in Syrië, hijzelf gevlucht uit Syrië, Aleppo, voor vervolging door ISIS/Al-Qaeda, erkend vluchteling in Duitsland; we hebben verschillende malen zijn insteek (onafhankelijk journalist) op de Syrische situatie gepubliceerd. Kevork geeft bij een gesprek met RT (bij ons verbannen zender) weer wat in de poco media niet mag aan bod komen en wat bij ons in de recente Quo Vadis, Syria-artikels gepubliceerd werd. Ook Kevork moet voorzichtig zijn met wat hij zegt en schrijft – ook hij loopt immers het risico verbannen te worden, niet alleen van de sociale media, maar ook fysisch uit Duitsland. De grootste bandiet, verkrachter, moordenaar… kan in Duitsland blijven resideren, maar als zgn. Assad-fan kan je zowaar uitgewezen worden. (https://guitinews.fr/en/a-chaud-en/germanys-revocation-of-assad-loyalists/) Kevork Almassian zegt dus dat de VSA liegen over hun hulpverstrekking:

ondertiteling, vertaling, geschreven tekst via icoontjes onderaan

En in dit recent gesprek met de Canadese onafhankelijke journaliste Vanessa Beeley ontleden ze samen het verleden en het heden – iets waarover wij al jaren berichten – in Syrië. Ze ontmaskeren tevens hoe giften uitsluitend naar Idlib, naar het terroristenterritorium, gestuurd worden, zonder dat de vrijgevige schenkers hiervan op de hoogte zijn. Hetzelfde verhaal voor regeringen die “humanitaire hulp naar Syrië” sturen. Uitsluitend naar Idlib. Niets naar regeringsgebied. Daar mogen ze creperen… De Griekse buitenminister verontschuldigt zich dat zijn land geen hulp kan sturen omdat ze dan ook zullen “gestraft” worden omwille van de sancties die ook van toepassing op eender wie die de Syrische bevolking wil helpen.

ondertiteling, vertaling, geschreven tekst via icoontjes onderaan

Wij hopen dat deze ramp de aanleiding mag zijn om de VSA-dictatuur te doorbreken. Italië gaf de aanzet:

Twee #Italiaanse militaire vliegtuigen volgeladen met ambulances en tonnen medicijnen naar #Syrië

In zijn woonplaats in Rome ontving het hoofd van de San Donato Ziekenhuisgroep, Kamal Al-Ghribi, Ayman Raad, de Syrische ambassadeur bij de FAO-organisatie, en betuigde zijn volledige solidariteit met de families die getroffen zijn door de aardbeving, met een telegram van solidariteit met de Syrische Arab Kamal Al-Ghribi coördineerde met het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om twee militaire vliegtuigen geladen met een aantal ambulances en tonnen medicijnen en uitrusting die nodig zijn voor redding en behandeling naar de slachtoffers van de aardbeving in Syrië te sturen, samen met een Italiaans medisch team onder leiding van Syrische professor Tamam Youssef.

Dit persoonlijke en eerste initiatief heeft tot doel de aandacht van de Europese en internationale gemeenschappen te vestigen op de problemen die zich in Syrië voordoen, die kunnen leiden tot de opheffing van de sancties en de beoordeling van staats besluiten die ten gunste van het Syrische volk worden genomen

In het kader bevestigde de minister van Arbeid in de Libanese ondernemingsregering dat Italiaanse hulpvliegtuigen vandaag op de luchthaven van Beiroet zullen landen om gelost en naar Syrië te worden gestuurd. (vertaling van bericht ontvangen op facebook)

Dringend – Hulpbron in Damascus voor “#Homeland“: We kregen de goedkeuring om het hulpkonvooi naar #Idlib te brengen om het morgen te bereiken met gezelschap van een team van #UN.

De caravan bestaat uit 10 vrachtwagens en staat al dagen klaar. (vertaling van bericht ontvangen op facebook)

Beelden uit Aleppo-stad:

Beelden van het bezoek van president Assad en zijn echtgenote aan de getroffen regio:

Fr. Gerald Baumgartner, jezuïet, uit Homs vertelt over de vluchtelingen uit Latakia, Aleppo e.a. getroffen steden en die onderdak en hulp zoeken.

Wordt zonder enige twijfel vervolgd. Onze redactie verontschuldigt zich voor eventueel minder samenhangende berichtgeving. We moeten deze bijeen rapen in verschillende talen en bij diverse mediakanalen en/of privé personen.

1 gedachte op “Quo vadis, Syria?

  1. Met Zemir gaat het van slecht naar erger. Ik zou het woord intelligentie aan haar niet verspillen want bekrompen in haar denken.. Ze is van een potentiele hoogvlieger een mini muis geworden in de politiek en zal de NVA heel wat stemmen kosten denk ik vooral aan de boerenmensen die niet weten waar aan ze zich moeten houden.
    Een gezond boerenverstand heeft ze zeker niet. Daarbij lijdt ze voor het ogenblik aan hoogmoed en zoals men weet komt daarna de val.

Reacties zijn gesloten.