Porsche moet verdwijnen

Afbeeldingsresultaat voor porsche nazi

Euh… neen… we hebben het niet over de voertuigen die verkocht worden onder dé merknaam Porsche. Al zouden die auto’s toch wel best een andere vorm van voortbewegingsenergie adopteren. We hebben het over de straatnaam ” Porschestraße” in Düsseldorf.

Een poco stratencommissie heeft zich twee jaar lang verdiept in de 3500 Düsseldorfse straatnamen. Na dit gedegen en broodnodig onderzoek stelde de commissie een lijst op met straatnamen die dringend uit het stadsbeeld moeten verdwijnen. Geschiedenisspecialisten gingen na of de resp. namen die ter hunner ere aan een straat gegeven werden geen nazi- of koloniale misdrijven op hun kerfstok hadden.

Helemaal bovenaan op de lijst met twaalf namen, die bij gebrek aan de brandstapel in de poco vergeetputten dienen te belanden, staat de Porschestraße. Volgens de commissievoorzitter Fleermann heeft de als autogenie gekende constructeur en ondernemer Ferdinand Porsche (1875-1951) zich tijdens de periode van het Derde Rijk schuldig gemaakt aan zware feiten en toonde na de oorlog geen berouw.

von Stauffenberg, bekend van de mislukte aanslag op Hitler, mag blijven prijken in de stedenlijst, omdat hij “ten slotte door zijn daad een sterk teken van zijn ommekeer bewees.”

Zou er ergens in Merkelland ook een Hugo Boss-Straße bestaan? (…)

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaaN