Politieke vijandschap neemt toe in de VSA

Afbeeldingsresultaat voor republican democrats enemiesIn 1960 verklaarden slechts 5% van de Republikeinen en 4% van de Democraten dat ze er niet gelukkig mee zouden zijn moest hun zoon of dochter met iemand trouwen van de andere partij. In een YouGov onderzoek van 2008 dat een zelfde vraag voorlegde, meenden 27% van de Republikeinen en 20% van de Democraten dat ze “lichtjes” of “heel erg” boos zouden zijn bij dat vooruitzicht. In 2010 schoot het percentage de hoogte in: de helft van de Republikeinen en een derde van de Democraten vonden het niet kunnen.

Vandaag zijn volgens impliciete meettesten de partijpolitieke vooroordelen groter dan de rassenvijandigheid.  Volgens de Pew Study van 2014 is de partijpolitieke weerzin van elkaar dieper en omvattender dan tijdens eender welke periode gedurende de laatste twintig jaar.  Deze negatieve ingesteldheid lijkt de groeiende perceptie veroorzaakt te hebben dat de concurrerende partij niet slechts misleidend is, maar bovendien gevaarlijk.  In 2016 constateerde Pew dat 45% van de Republikeinen en 41% van de Democraten het gevoel had dat de partijpolitiek van de tegenstrever een gevaar voor het land vormt.

Afbeeldingsresultaat voor soros involved democratsPew maakte een grote bocht rond de betrokkenheid van Soros…

Verneem meer “How We Became Bitter Political Enemies”

2 gedachten over “Politieke vijandschap neemt toe in de VSA

  1. De afbeelding met Soros doet denken aan de piramide die vroeger in boerderijen, pastorijen en huizen hing. Aan de basis het werkende volk en dan ging het verder opwaarts in de hiërarchie tot je aan de top kwam bij de alleen verdelende jood.

    Of Soros ook iets over brandende gebouwen kent? Ik vraag het me af.
    De Britten kennen blijkbaar niets van brandveiligheid, maar bouwen kunnen ze wel. Daar staat een flatgebouw van 24 verdiepingen in brand. Aangewakkerd door de bekleding van de muren. Het brandt meer dan 12 uren en smeult evenveel uren na. En zie: het staat nog helemaal rechtop.
    In Amerika is dat niet zo. Daar bouwen bekende architecten met Rockefeller geld een prestige gebouw, zonder brand aanwakkerende bekleding van muren. En zie: het brandt 90 minuten en stort ineen. Je zal zeggen: daar zijn vliegtuigen ingevlogen. Klopt, het is waar, maar in het derde niet en toch zakte het na 90 minuten als een kaartenhuisje in elkaar.

Reacties zijn gesloten.