Politieke sport

Quasi heel het poco sportgebeuren zeeg neer op één knie om het racisme bij de Amerikaanse politie aan te klagen en de wereld te tonen dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Dàt werd verwacht. Dàt moest. Ook al hebben de sportwedstrijden er niets mee te maken, ook ben je zelf totaal ongevoelig voor het thema: je moet meelopen aan de poco hysterieleiband.

En dat herhaalt zich. De nummer twee op de wereldranglijst van tennissers, Daniil Medvedev kreeg te horen dat hij de Russische president Poetin officieel moet veroordelen wil hij toegang krijgen tot het V.K. en deelnemen aan het Wimbledon tennistornooi.

Medvedev heeft nochtans de oorlog al veroordeeld en een oproep gedaan voor vrede – niet genoeg volgens de Britse minister van sport, Huddleston. Stel je voor dat Medvedev wint, dat de Russische vlag gehesen en de nationale hymne gespeeld wordt…

Dat alle Russische en Wit-Russische atleten optreden onder een neutrale vlag tijdens de WTA en ATP tornooien is niet genoeg.

“Talrijke landen hebben afgesproken dat ze geen Russen zullen toelaten op de wedstrijden. En er is ook het probleem van de visa. Als het gaat om individuele spelers wordt het ingewikkelder. Absoluut niemand uit Rusland zou toelaten mogen worden. Of er moeten bepaalde zekerheid moeten verstrekt worden: we hebben de zekerheid nodig dat ze geen Poetin-fan zijn en we bekijken hoe we deze zekerheid kunnen krijgen.”

Waarom niet gewoon alle wedstrijden afschaffen en een Oekraïener – uit solidariteit – de Wimbledonbeker en het prijzengeld – ca. 2 miljoen euro – overhandigen?


https://www.gewoonvoorhem.nl/dit-is-het-prijzengeld-van-wimbledon-2021/