Overlast daalt door gratis bier

camera_cartoon_CA01P021Overlast daalt door gratis bier

In Amsterdam hebben ze er wat op gevonden om op een goedkope manier de straten te vegen en de overlast in het Oosterpark te laten dalen.
Een groep van zo’n 20 zwaar verslaafde alcoholisten krijgt in ruil voor het proper houden van de buurt 5 blikjes bier, een half pakje tabak en € 10 zakgeld..

Foto De Regenboog

Volgens vrijwilligersorganisatie De Regenboog en Stadsdeel Oost helpt het tegen de door hen veroorzaakte overlast en drinken ze minder.  Jasperine Schuppe, woordvoerster van de Regenboog: “Wij accepteren dat ze drinken, maar niet dat ze zich misdragen. Nu drinken ze op gezette tijden, zijn ze minder snel dronken en beter aanspreekbaar. Het werkt: het geheim zit ‘m in het bier.”

We vragen ons af of Zwarte Piet bij hen ondergedoken is.

BN De Stem 

 

2 gedachten over “Overlast daalt door gratis bier

  1. Alcoholisten krijgen 5 blikjes bier en daardoor zouden ze minder drinken. Men kan net zo goed zeggen, we geven ze witte wijn in plaats van rode wijn en het probleem is opgelost. Mensen die deze “oplossingen” bedenken weten duidelijk niet waar ze mee bezig zijn. Voor een alcoholist is maar 1 glas te veel, en dat is het eerste.

  2. Drie professoren hebben voor de media gepleit om verdovende, roes opwekkende, middelen door de staat te laten produceren om alzo de prijs en de criminaliteit te doen dalen. Dit betekent dat dus alcoholproducten ook door de staat zouden moeten worden geproduceerd voor een lagere prijs. Ik denk dat de fiscus dan zal steigeren.
    Ter inlichting : het is moeilijker te stoppen met alcohol dan te stoppen met roken.

Reacties zijn gesloten.