Oorzaak en gevolg

BKA: meer migratie brengt meer criminaliteit

Neen, het BKA is geen louche onderafdeling van de rechts conservatieve AfD, maar staat voor Bundeskriminalamt of Duitse Federale Recherche, een achtenswaardige Duitse overheidsinstelling. Deze BKA registreerde in haar recent rapport voor de eerste helft van dit jaar een stijging van geregistreerde geweldplegingen met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Verder staat in deze publicatie te lezen: “Duitsland kent momenteel een forse migratiegolf. Daardoor stijgt de bevolking, en het aandeel van mensen die niet de Duitse nationaliteit hebben, stijgt in de totale bevolkingscijfers. Men moet ervan uitgaan dat velen, die bescherming zoeken, ook meerdere risicofactoren met zich dragen, die gewelddadige criminaliteit waarschijnlijker maken”. Weinig politiek correcte conclusies, toch?

Aan de cijfers valt niet meer te twijfelen

Vooral bij gewelddadige conflicten “kan men niet anders dan een hoger aandeel van niet-Duitse vermoedelijke daders vaststellen”. Concreet: het aantal gewelddadige criminele feiten steeg bij de Duitsers (waartoe ook mensen met dubbele nationaliteit behoren) met 8 procent. Bij de mensen zonder Duitse nationaliteit steeg het aandeel met 32 procent.”

Bij de gewelddadige criminaliteit door minderjarigen is die stijging eveneens zeer goed merkbaar. Bij buitenlandse kinderen en jongeren steeg het aantal met 37 procent, terwijl het aantal criminele feiten bij Duitse minderjarigen (inbegrepen die met de dubbele nationaliteit) met ongeveer 12 procent steeg.

Tenzij ik verkeerd ben ingelicht, is dit een bijzonder feit: het Bundeskriminalamt stelt voor de eerste keer een verband vast tussen de stijging van criminele geweldpleging en de instroom van migranten. Als je met andere woorden de criminaliteit wil doen dalen, zou je toch denken dat een overheid ondermeer maatregelen zou nemen om de instroom drastisch te beperken? Of zie ik dat verkeerd?

Peter Logghe