7 gedachten over “Oekraïne: zwarte humor

 1. Ruimte genoeg om ……op te vangen .Hier en daar wat schilderen en eens goed stofzuigen en Wilkommen

  • Als dat nog geen goed idee is! Kunnen die ‘vakkrachten’ eindelijk zichzelf eens bewijzen!

 2. De schattingen van het aantal doden loopt uiteen tot een belachelijke spreiding van 1:50. De ene schat dus 4000, de andere 200.000.
  Te vergelijken met de even gekke spreiding bij het aantal doden in de Rheinwiesenlager, de plaasmoorden in Zuidafrika, of het bewind van LeopoldII in Congo. Niets lijkt makkelijker dan het aantal doden tellen, en toch…

 3. Na bijna twee jaar de door het Westen geforceerde omwenteling in Oekraïne, zei de Russische Dimitri Peskow, woordvoerder van Poetin, dat in het Nabije Oosten en Noord-Afrika gelijkaardige technologieën om de regio te destabiliseren worden aangewend.
  Anders dan de meeste westerse politici doorzien de Russische politici de achtergronden en stootrichtingen van de westerse, democratische export.

 4. Het radioactief gevaar hangt af van de beginstraling, en dan de “regel van zeven” toepassen : neem als eenvoudig-te-begrijpen voorbeeld de beginstraling 100… dan is nà 7 jaar die straling gehalveerd, dus 50.
  Wéér nà 7 jaar, een halvering van vorige, dus 25: en opnieuw, en opnieuw totdat (theoretisch) het oorspronkelijk radioactief gebied onschadelijk is.
  Moest zoiets in dit onlandje gebeuren … dan zou het een eeuwigheid duren (of toch minstens zooo lang als dat er subsidies zouden te rapen zijn voor de “drogreden” sanering van de grond.)
  Dàt hebben wij, verre omwoners,* van de voormalige Cocesfabriek te Zeebrugge gemerkt.
  *) Dudzelenaars, Lissewegenaars, Zwankendammenaars, Zeebruggenaars.
  De directeur van Carcoke WOONDE (+20jaar op de grote binnenkoer van het bedrijf in een villa, omringt door een grote MOESTUIN waarvan de groenten dienden om de maaltijden van directie & ingenieurs (dagelijks) te bereiden.
  Nadat die fabriek volledig afgebroken was, liet men de ondergrond onderzoeken door een gekend afvalbedrijf… Resultaat: uiterst GIFTIG zodat dit volledig moest gesaneerd worden.
  Raad eens welk bedrijf dat die sanering toegewezen werd… Juist, hoor, het was een onderafdeling van die afvalonderneming, en…me, is ermee bezig geweest totdat…àlle activa opgesoupeerd waren.
  Was die grond bestemd voor woningbouw ? Mis poes, ènkel maar voor toekomstig opslag van containers/parking voor nieuwaangelande
  voertuigen ! Een dikke betonlaag zal er ooit wel eens op komen, maar nog steeds niet gebruikt, terwijl die gesaneerde (?) grond gebruikt werd om IN de voorhaven (dus, buiten de oorpronkelijke kustlijn) een ongebruikt dok…op te vullen om er containers èn trucks op te plaatsen alvoor zij verscheept zullen worden naar Engeland.
  Aldus wordt er gesjoemeld met ons belastingsgeld. 🙁

 5. Wat is er giftig aan cokes? Het is pure koolstof, zoals je potlood, of zoals diamant.

Reacties zijn gesloten.