Nog eentje die uit de EU wil

“De EU haalt al het slechte in Tsjechië boven”

De voormalige Tsjechische president Vaclav Klaus heeft voor het eerst voorgesteld dat zijn land uit de EU treedt.

Hij doet dit in zijn boek: “De Tsjechische Republiek op een zijsprong – Tijd voor een beslissing”, dat eerstdaags verschijnt.

Tijdens een vraaggesprek met de krant “Mlada fronta Dnes” van donderdag ll. gaf de EU-criticus wat meer uitleg.

Volgens Klaus draagt de EU een enorme verantwoordelijkheid bij alle het slechte dat in de Tsjechische maatschappij, politiek en economie nu gebeurt.  Klaus spreekt over een “overregulering, verlies van onafhankelijkheid van de nationale regeringen, verspreiding van verantwoordelijkheden”.  De politieke partijen verloren de beslissingsmacht over fundamentele zaken.

Klaus is bekend als EU-criticus, maar het is voor het eerst dat hij een uittreding bepleit.  Vooral als men weet dat het juist zijn regering was die in 1996 de toetreding van Tsjechië vroeg.  Hij was als president van zijn land in 2003 op de EU-top aanwezig in Athene, waar het toetredingsverdrag van Tsjechië ondertekend werd.

Format.at

Prag Aktuell

2 gedachten over “Nog eentje die uit de EU wil

  1. Er is moed voor nodig om je fouten ( op zo een grote schaal ) toe te geven.
    Ik denk dat je ze hier in pelgië ver zult moeten zoeken. En hier lopen ook wat politieke bokkenschieters rond.

  2. Vaclav Claus verdient een standbeeld. Hij heeft als president onderwerpen aangesneden die wereldwijd taboe waren onder het politieke establishment. Het betrof de aantasting van individuele vrijheden, het functioneren van het mondiale geldsysteem, de dwangbuis van de euro et cetera.

    Het gedachtegoed van Claus komt aardig in de buurt van dat van de voormalige Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul. De heren zullen waarschijnlijk gelijk krijgen als het te laat is. http://www.economie-macht-maatschappij.com/ron-paul.html

Reacties zijn gesloten.