Nixon en Termont: ontdek de verschillen

Zoon van, en ex-voorzitter van SP.A, Bruno Tobback kan het weten: Optima hangt rond de nek van SP.A en verdwijnt niet zomaar.

In het weekblad Knack komt de link met de Agusta-affaire naar boven. ‘Mensen komen in opspraak, en dat straalt af op de partij’, legt Tobback uit aan De Standaard. Daniël Termont kreeg zijn boodschap – naar eigen zeggen – niet aan de pers verkocht en richtte zich met een persoonlijke boodschap rechtstreeks tot de Gentenaars waarin hij zichzelf vrijpleit van alle beschuldigingen in de Optima-affaire. Daarin zitten enkele opvallende gelijkenissen met de even legendarische als succesvolle ‘Checkers speech’ van Nixon in 1952.

6 gedachten over “Nixon en Termont: ontdek de verschillen

 1. Gelukkig is er nu de Brexit gekomen. Dank zij dit fenomeen is er in de bevriende media helemaal geen sprake meer van Optima en de bijhorende malversaties door de paarse maffia. Een meederheid van “oudere, verzuurde en minder ontwikkelde” kiezers uit het VK komt nu een nieuwe generatie rode graaiers uit de wind zetten! Daarvoor zijn die eurosceptici nog bruikbaar!

 2. Er was ook de vrees van John Crombez dat dit geen goed zou doen aan de partij. Tobback heeft schrik dat dit op de partij zal afstralen. Ik hoop dat de vrees en de schrik van beide sujetten, en andere sossen uitkomt. 😉 😉 😉

 3. Zoon en papa Tobback hebben geen schrik voor “een negatieve afstraling” op de partij, maar ze zijn bezig met het vereffenen van rekeningen. Ze hebben het nog niet verteerd dat John Crombez (en konsoorten) de plaats heeft ingepikt van Bruno(ke), als voorzitter van de partij.
  Dit was in de eerste plaats een kaakslag en een slag onder de gordel voor Louis de pitbull.
  En rancuneus als hij is…. is het ogenblik nu aangebroken voor de “nacht van de lange messen”.
  Papa en zoon Tobback zijn ook geen lid van de loge… en ze weten maar al te goed, wie er werkelijk schuil gaat achter Optima.
  Dat Bruno ook verwijst naar de Augusta zaak waar Louis indertijd mee zat te worstelen, is op het eerste zicht onbegrijpelijk, maar als men weet welke rol Luc Van den Bossche in de Augusta zaak heeft gespeeld, dan dient deze verwijzing beschouwd te worden als een niet mis te verstane “waarschuwing”(sic) tussen de “kameraden”, temeer daar de rol Luc Van den Bossche in de Augusta zaak toen volledig onder de radar is gebleven. In dit verband is het interessant te verwijzen naar het korte artikel in het Pallieterke van 23.06.2016, pagina 13 met als titel :
  “Van den Bossche en de poen”.
  Voor de details verwijs ik naar het voormelde artikel, alsmede naar het artikel Jeroen Piqueur : van Ascona naar Optima van Thierry Debels.(pagina 3).
  Uit alle schandalen ( te beginnen met het RTT schandaal met Germain Baudrin) moet ik dan ook afleiden dat de “roden” (in gans het land) een louter crimineel & corrupte systeem zijn. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom het VB in een “cordon sanitaire” zit, en ook door de francofiele loge bij het Gentse gerecht werd veroordeeld. De boodschapper met de waarheid moet op alle mogelijke manieren het zwijgen opgelegd worden.
  Men dient zich echter ook geen illusies te maken over de nobele bedoelingen van de enkele “broeders” en “kameraden” die nu hun afkeuring laten blijken. Het is komedie..!!

Reacties zijn gesloten.