Gulden Sinjoren: 11 juliviering 2016 Antwerpen

Deze aankondiging blijft bovenaan staan om zoveel mogelijk mensen te informeren over de nieuwe locatie.  Nieuwe berichten worden hieronder bijgevoegd.

GS 11 juli 2016 Affiche-Sporenviering-GuldenSinjoren2016

Klik voor vergroting

Totaal onverwacht en onaangekondigd, ondanks de schriftelijke toestemming van het stadsbestuur,  bleek dat het 11 julicomité, de Gulden Sinjoren, geen gebruik konden maken van het H. Conscienceplein, waar ze sinds jaar en dag op 11 juli een traditionele 11-juliviering organiseren.

Niettemin zijn ze erin geslaagd op korte termijn een andere locatie te vinden, nl. op het Eilandje, in het Felix Pakhuis, ingang Oude Leeuwenrui 29, Antwerpen.  Iedereen welkom.  Daar zij onmogelijk alle jaarlijkse bezoekers kunnen contacteren, verzoeken zij hun nieuwe affiche verder te verspreiden.  Waarvoor dank.

 • 2 fietsenstallingen: aan de hoofdingang Oude Leeuwenrui en aan de achterkant, Godefriduskaai.
 • Openbaar vervoer: bus 17 UZA – Centr. Station – Rijnkaai (stopt voor de deur), bus 30 Zuid ‑ Borgerhout ‑ Berchem ‑ Zuid, bus 34 omgekeerde richting Zuid – Berchem – Borgerhout – Zuid, tram 7 Mortsel – St. Pietersvliet
 • Velo: vanaf centr. station: Astridplein, stations 001 – 002 – 004
 • Parkeergelegenheid: Betalende parkeerruimte op de Godefriduskaai (Q‑Park)
  en Oude Leeuwenrui.

23 gedachten over “Gulden Sinjoren: 11 juliviering 2016 Antwerpen

  • Neem contact op met mevrouw Machteld Schollen, 03 2367727. Ze zijn er nu nog niet, maar misschien – als de post het wil – maandag of dinsdag.

   • Bart De Wever de “Nationale Volks Arme” NVA en zijn hordes stellen zich als Vlaams nationalisten voor maar zijn nu echte volwaardige Belgicisten geworden en doen alles om de echte zuiver Vlaams Nationalisten te boycotten,. Maar voorwaar ik zeg je Bartje de Leugenaar, je rijk zal niet eeuwig duren, wij allen staan paraat om je in het zand te laten bijten. Voor mij bent, zeker door je laatste stunt tegen een vredevolle Vlaamse beweging die de Gulden Sinjoren zijn, een dictator alla Erdogan..Schande komt over jouw en je partij. Ik heb gezegd.

    • Mededeling vanwege de inrichters:
     “Wegens werkzaamheden op het Hendrik Concienceplein te Antwerpen kan de jaarlijkse Guldensporenviering, georganiseerd door de Gulden Sinjoren, daar niet plaatsvinden.”
     Ik zie niet onmiddellijk het verband met Bart De Wever…

     • Ropie,

      Luc Vermeulen gaf de reden – die je aanhaalt- op waarom de viering op een andere locatie plaats vindt. Het VB en Golfbrekers vergaten (bewust?) die reden te vermelden. Zo krijg je misverstanden, wordt Bart met de vinger gewezen en krijg je de boemerang terug in je gezicht.
      Wordt dat Felix Pakhuis ook niet ter beschikking gesteld door het Stadsbestuur?

     • Op Golfbrekers staat de essentie: geen Conscienceplein, wel Felix Pakhuis. “Onverwacht en onaangekondigd”. Meer uitleg in ‘t Pallieterke, blz.12. En wie op 11 juli naar het Felix Pakhuis komt, zal de details vernemen.

      De insinuatie dat zij ‘bewust vergeten de reden te vermelden’ raakt kant noch wal.

      En neen, voor wie zich vragen stelt, het Felix Stadhuis of enig ander alternatief werd niet door het stadsbestuur aangeboden. Ze zijn zelf op zoek gegaan, met een boel meerkosten als gevolg.

    • Amaai dat was even aangenaam schrikken . Ik dacht dat de echtgenoot van Laurette Onkelinx een reactie had geschreven. Ik ben het onmiddellijk gaan opzoeken maar die heet Marc Uyttendaele en niet Mark Uytdewilgen

     • Leesbrilleke kopen. In de Aldi of bij het Kruidvat: 2 euro.

     • Waarde redactie,
      de reden voor de verhuis van het Conscienceplein naar het Felix Pakhuis behoort, althans volgens mij, eveneens tot de essentie. Het niet beschikbaar zijn van het Conscienceplein is namelijk de enige en de echte reden waarom er naar het Felix Pakhuis moet uitgeweken worden. Het niet vermelden van deze essentiële reden laat ruimte over voor speculaties en voor het vermoeden van opzettelijke tegenwerking t.o.v. dit 11 Juli-feest…

     • De essentiële reden is dat het plein niet tegelijkertijd door twee verschillende aanvragers kan gebruikt worden, dat ze alle twee over een toelating beschikken, dat de Gulden Sinjoren niet verwittigd werden van de werken en op eigen houtje binnen een zeer korte tijdsmarge op zoek moesten gaan naar een alternatief. Zij hebben geen feitelijk zicht op het hoe en het waarom. Het staat iedereen vrij te speculeren…

 1. @ Ropie,

  Vergeef me aub hoe durfde ik te denken dat ik deze bijdrage zomaar kon plaatsen in een topic die alleen maar over de 11 Juli-viering gaan mag.
  Het zou makkelijk zijn mocht er op deze blog een brievenbus zijn waar we allerhande topic’s door elkaar konden deponeren.
  Dan zijn zulke misverstanden snel uit de Wereld, het bestaat want het word ook toegepast op de Blog van Vladtepes.com.
  Grtjs en ik zal me in het vervolg onthouden als mijn post niets met het topic wat van doen heeft.

 2. @ Redactie neen natuurlijk niet @ Ropie even goede vrienden he’ 🙂

  Grtjs

  Mijn Vlag Hangt onze Vlaamse Leeuw (Geel-Zwart) zoals steeds op11 Juli buiten

 3. Op de vooravond van 11 juli zit ik La Belgique vue par Victor Hugo te lezen.
  Het valt me op dat hij over Vlaanderen schrijft als Flandre en over zijn mensen als les Flamands, terwijl hij het Waals gebied België noemt en de mensen les Belges.

  Over Antwerpen raakt hij niet uitgesproken (Brugge, Gent Ieper, Mechelen wekken eveneens zijn bewondering)’Ik loop in Antwerpen van kerk naar kerk, van kapel naar kapel, van schilderij naar schilderij. Ik ben moe van bewondering. Hier loop je tussen de Rubensen, de Van Dyck’s, de Verbruggens, de Martin’s de Vos, de Otto’s Venius, de Willemsen’s. De vrouwen zijn hier mooi en gracieus. Als ze al wat Frans spreken is het Vlaams-Frans, n’est ce pas is hun stopwoord.

  En dan komt er een passage over een boom, de passage illustreert wat den belgique met dit volk heeft gedaan: revenu dans la belle Flandre, j’ ai remarqué un grand peuplier desseché au milieu d’ une petite place à l’entrée du village. On m’a dit que c’ était un arbre de la constitution. Cela faisait un piteux effet. Rien de plus chétif que cette idée politique plantée au milieu des paysages. Rien de miserable et d’ effronté en même temps comme ce témoignage rendu à la petite puissance de l’homme en présence de la nature et de Dieu. D’un côté des forêts, des plaines, des collines, des rivières, des nuages, la terre et le ciel; de l’autre, une méchante perche dessechée qu’on est obligé d’étrayer contre le vent.
  Et puis quelles idées cela fait venir! Il y avait un arbre qui avait une racine, des branches et des feuilles, qui était vert et vivant; on a pris cet arbre, on lui a coupé sa racine, les feuilles sont tombées, les branches sont mortes, et l’on a été bêtement le replanter dans un sol qui n’est plus le sien.

  Den belgique heeft dit volk trachten te onthoofden, net zoals de boom en dit volk zijn bodem bedekt met een surrogaat, om het uit te drogen, klein te krijgen. Het is niet gelukt.

 4. Nog een kleine mededeling in verband met parkeren: op 11 juli moet in Antwerpen niet betaald worden voor de parkeerautomaten.

 5. In zijn toespraak riep, Lawrence Urbain, de N-VA op om eindelijk zijn ware vrienden te kennen.
  Daarbij dacht ik aan het interview in GvA met Peter De Roover. Hij stelt daarin dat een stem voor het VB een stem voor de PS is.
  Gelogen, Peter. Een stem voor het VB zou, bij een handreiking, een stem voor een sterker Vlaanderen zijn.

  • Juist Anna!
   Maar behalve voor de N-VA had Lawrence ook een boodschap voor J.M. De Decker en ook voor het Vlaams Belang. Voor het VB had hij het over o.a. de seizoenen, iets over lente, zomer, herfst en/of winter, als ik mij niet vergis… 😉

   • Geef ons even de tijd om alles op een rijtje te zetten. Er komt nog een verslag, maar niet vandaag.

Reacties zijn gesloten.