Nigel Farage veegt oorlogszuchtige Vrhfstdt de mantel uit

EUSSRFarage zet Verhofstadt op zijn plaats

Een scène  in het Europese “parlement”

De bewuste scène begint bij 03:50 min al is het voorafgaande ook de moeite om te bekijken.

Nigel Farage: Ik ben even cynisch en sceptisch als velen onder de Europese bevolking, over de vraag wie die wapens heeft gebruikt, en tot we het volledige rapport zien, en we onze inlichtingen op orde hebben… wij trokken ten oorlog in Irak, omdat ons gezegd was dat Saddam wapens had… [Verhofstadt roept onverstaanbare dingen] …kijk, zou je ter afwisseling niet eens je bek houden en luisteren? Je bent wellicht, je bent vast de gemeenste en grofste man in de Europese politiek, en je tiert maar door en de voorzitter laat je begaan, omdat je eerste minister bent geweest van …belgië. Het zij zo.”

“I am as cynical and sceptical, as are much of the European public, about who has used those weapons and till we get the full report and we get the intelligence right… we went to war in Iraq, we went to war in Iraq, being told that Saddam had weapons of … why don’t you shut up and listen for a change? You must be, you really must be the vilest, rudest man in European politics and you rant on, and the Chair lets you get away with it, because you’re the former prime minister of …Belgium! Well, there we are.

Farage heeft volkomen gelijk natuurlijk, maar onze Guy komt uit het belgische parlement, en dat heeft niet een traditie zoals het Britse House, waar soms ook kreten te horen zijn, maar waar vriend en vijand elkaar laten uitspreken. Parlementaire cultuur en goede manieren heeft Guy in onze eigen tweeledige verzameling verkozenen nooit opgesnoven, en in een internationaal gezelschap, met soms goede sprekers, valt dat helaas op. Het stak hem natuurlijk, dat juist het Britse Parlement blijk had gegeven van gezond democratisch verstand in de kwestie Syrië.
Voluntarisme al wat je wil bij Guy, maar gezond verstand gebruikt hij spaarzaam. Niet dat Verhofstadt er volkomen van gespeend is, en dat bleek in zijn belgische carrière één keer, want in de kwestie van de Iraakse massavernietigingswapens nam hij de beslissing om niet deel te nemen aan de leugenachtige, misdadige oorlog van BlairBush.

Met dank aan Marnix voor de tip

4 gedachten over “Nigel Farage veegt oorlogszuchtige Vrhfstdt de mantel uit

 1. Farage is een brits politicus waar ik naar op kijk, en inderdaad Verhofstad is een gemene vulgaire liberaal die beter zou zwijgen

 2. Verhofstad werd met recht en rede door Nigel Farrage duchtig op zijn plaats gezet!
  Deze onbeschoftheid is ook eigen aan alle linkse en extreem linkse politieke figuren van dit land. Ze laten de anderen (van rechtse partijen) zelden uitspreken. Ze onderbreken en blijven doordrammen met hun linkse gehersenspoelde overtuigingen. Dit was ook zo vandaag in de Zevende dag waar Philip Claeys telkens opnieuw onderbroken werd door de twee linkse politici die onbeschoft bleven doorpraten terwijl ze hun afkeer voor hem nauwelijks konden verstoppen. Mensen die nog een opvoeding hebben meegekregen kunnen niet anders dan dit gedrag afkeuren.
  Het getuigt niet alleen van een slechte of onbestaande opvoeding maar het resultaat is een onverstaanbaar gebrabbel. Dit is meer dan waarschijnlijk het doel van links. Beter een argument van de tegenpartij onverstaanbaar maken dan het eigen ongelijk door hen te laten belichten en onderlijnen. Het is een tactiek zoals een andere, zij het dan een zeer laag bij de grondse tactiek.
  Ivan De Vadder deed niet echt zijn best om hiertegen in te gaan wat natuurlijk niemand zal verwonderen. Dit is niet zo op de Nederlandse televisie. Daar worden de uitgenodigde sprekers wel gevraagd om anderen te laten uitspreken vooraleer zelf te praten. Misschien moet Ivan even naar Nederland op studiereis? En al die onbeschofte linksen misschien ook om wat lessen in beleefdheid te volgen.

 3. Dat stuk vuil uit het Gentse heeft geen opvoeding genoten, veel lawaai maken is zijn handelsmerk en dat met veel bombarie brengen, bij 99% van de Europeanen komt dat stuk vuil de keel uit.
  Een zeer irritant vervelend en onbetrouwbaar stuk vuil.

 4. Farage slaat evenwel de bal volledig mis als hij het heeft over Roemenië, die zijn zigeuners laat leven als varkens. Wie leeft als een varken kiest daar zelf voor, en zigeuners zijn nu eenmaal een volk van een mindere god. Leven van bedelen, afzetterij en criminaliteit, en steeds in een caravan zodat ze onmiddellijk kunnen vertrekken als de grond weer eens te heet wordt onder hun voeten. Tenzij ze alleen een uitkering krijgen als ze een vast adres hebben zoals in Gent. Terug naar Indie ermee, waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Reacties zijn gesloten.