Niet alleen in Oekraïne, ook in Rusland blijkt corruptie niet uitgeroeid

In het Russische defensieministerie rollen er koppen. De nieuw benoemde defensieminister Beloesov is zelfs nog niet officieel aan zijn ambt begonnen, gonst het op sociale media onder #Beloesovwerkt over de bezem waarmee de nieuwe minister zijn stal uitkeert en de corruptievermoedens onderzoekt en bestrijdt.

Nadat op 23 april de plaatsvervangende defensieminister Timoer Ivanov gearresteerd werd wegens het vermoeden van omkoping – naar verluidt niet voor een habbekrats – wordt nu gemeld*, dat generaal Joeri Kusnezov, personeelsbaas van het Russische defensieministerie, wegens dezelfde reden gearresteerd werd. Als de geruchten kloppen zou hij een uitgedokterd systeem gebruikt hebben om zichzelf te verrijken.

Op Telegram wordt nl. gemeld dat een hoteleigenaar uit Krasnodar (Zwarte Zee) i.v.m. bovengenoemd onderzoek ook gearresteerd werd en naar Moskou gebracht. Reden: officieren in Krasnodar zouden examens afgelegd hebben en om een positief resultaat te bekomen moesten deze officieren in dit hotel verblijven.

Hoeveel dergelijke twijfelachtige zaken zullen nog door Beloesov aan het licht gebracht worden? Of eerder, hoeveel mogen er het daglicht zien?

*RT is bij ons niet meer zichtbaar wegens censuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.