Neen, ze dansen niet…maar ze vermaken zich wel

MECHELEN – Een groep van een tiental jongeren intimideert al weken enkele kasseileggers in de omgeving van de Goswin de Stassartstraat in Mechelen. Een keer kwam het tot een schermutseling* en er werd ook werkmateriaal gestolen. “We werden al bedreigd met IS”, klinkt het.

De problemen begonnen weken geleden toen enkele jongeren de werfafsluiting negeerden. “Met gevaar voor eigen leven liepen ze door de werf, tussen de machines door. Toen wij hen daar op wezen, werd dat niet aanvaard. De intimidaties begonnen en bleven duren. Op een gegeven moment begonnen ze hekken om te duwen”, vertelt een kasseilegger van een familiebedrijf.

Tot een van hen er genoeg van had en begin maart verhaal wilde halen aan een school in de buurt. “Normaal staat daar altijd een leerkracht, toen toevallig niet. Ik sprak een werkman aan. Nog voor ik iets kon zeggen, kreeg ik een slag op mijn slaap. Verscheidene jongeren gingen me te lijf. Ze bleven maar stampen”, vertelt hij. Na de schermutseling* was de man vijf dagen arbeidsongeschikt.

“In de doofpot”
Verschillende collega’s en ook leerkrachten kwamen tussenbeide. De lokale politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. Dat maakte weinig indruk. Na de paasvakantie werden de kasseileggers tijdens hun middagpauze bestolen van hamers en een sleutel van een van hun machines.

“Twee onder hen hebben ons ook al bedreigd. Dat IS onze keel zal oversnijden en ons allemaal zal afschieten met een AK47. Ik vind dat niet normaal en toch heb ik het gevoel dat dit in de doofpot wordt gestopt”, zegt de bouwvakker nog.

Woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek geeft aan dat het onderzoek nog loopt. “Er is een bemiddeling** opgestart. Dat er iets is gezegd over IS was ons niet bekend”, reageert hij.

* Noteer de poco woordkeuze
** Wat valt er hier te bemiddelen?  Moeten de kasseileggers zich soms verontschuldigen bij dat gespuis?

Met dank geleend bij de GVA.

3 gedachten over “Neen, ze dansen niet…maar ze vermaken zich wel

  1. zet ‘t onder de noemer “kattenkwaad”

    Eén van de leukste kanten van kind zijn was vroeger nog wel het kunnen (maar niet mogen) uithalen van kattekwaad. Kattekwaad betekende toen nog heerlijk stout zijn zonder ernstige gevolgen.

    Wel was het altijd ontzettend spannend en werd er zelfs heel professioneel iemand op de uitkijk gezet. Ik herinner me dan ook nog: belletje-trek, trekbommetjes aan de deur hangen, stinkbommetjes gooien in school, 20fr met superglue op de straat plakken, insecten verbranden met een vergrootglas en de zon ,vliegenvangers uitrollen op ‘t fietspad en da plakte aan de banden zalla,enz,enz

  2. Ik zou de kasseileggers aanraden om ook wat “kattenkwaad” uit te halen en die lieverdjes die hen vijf dagen werkonbekwaam sloegen en met de dood bedreigden onder hun kasseitjes te begraven, opgeruimd staat netjes.

    • kasseileggers van vroeger zouden ze gewoon trakteren op een stevig pak rammel,maar vroeger waren dat “kasseiberen “

Reacties zijn gesloten.