Na de Turken protesteren nu ook Masaï-ouders tegen plaatsing kinderen in NL

Kenia: te weinig Masaï-pleegouders in Nederland

Vegetarische levensstijl in strijd met inheemse cultuur

De Keniaanse overheid vindt dat Nederland meer moet doen om Masaï-pleeggezinnen te werven. Nu komen Masaï-pleegkinderen nog te vaak terecht bij ouders die geen eigen veestapel hebben en niet in de zonnegod Ngaï geloven.

In Kenia ontstond afgelopen week ophef nadat bekend werd dat er in Nederland slechts drie pleeggezinnen zijn die Keniaanse kinderen de Masaïcultuur meegeven. De 9-jarige Kwame Mpufu moest vorige maand noodgedwongen overgeplaatst worden naar een vegetarisch pleeggezin in de Betuwe.

Zo zou de opvang van Masaï-kinderen in NL er moeten uitzien

De biologische moeder van Kwame Mpufu is verdrietig over het feit dat de opvoeding van haar kind niet overeenkomt met haar normen en waarden. “De vegetarische levenstijl is direct in strijd met de normen en waarden van de vleesetende Masaïcultuur.”

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vindt dat Kenia zijn toon moet matigen. “In veel opzichten lijkt de Masaïcultuur meer op de Nederlandse cultuur dan de Kenianen denken. Als ik SBS6 aanzet dan zie ik springrituelen waar de sterren van de Masaï nog een puntje kunnen zuigen.”

Bron: http://www.speld.nl/2013/03/19/kenia-te-weinig-masai-pleegouders-in-nederland/

logo