Moeten de mannen maar meteen helemaal afgeschaft worden?

Sinds jaren slaagt men erin mannen ervan te overtuigen dat ze hun “vrouwelijke” kant moeten aanmoedigen. Stofzuigen, strijken, koken, met de kindjes gaan wandelen… het zou de klassieke relatie ten goede komen. Mannen mogen nog amper beslissen of ze hun baard mogen laten staan. Iedereen overal even glad als babybilletjes. Stoere mannen zijn naar verluidt niet meer geliefd, zelfs en vooral niet bij homo’s. Als je ziet hoe mannen er dikwijls bijlopen. Zelfs mannen waarmee niets mis is, die geen “miss”allures hebben, die kiezen voor een ouderwetse partner, een hetero-vrouw en niet voor de recente geslachtsvariatie waarmee men alle kanten uit kan. Het is duidelijk, échte mannen zijn niet meer geliefd. Het is zelfs een wonder dat er nog jongetjes geboren mogen worden. Behalve dan in ontwikkelingslanden, waar meisjes niet zo welkom zijn.

Een Australische feministe, niet toevallig een filosofie-professores uit Melbourne, ene Holly Lawford-Smith, roept vrouwen wereldwijd op geen seks meer te hebben met mannen. Met vrouwen en alle andere alfabetgeslachten is het okay, maar niet met mannen, want mannen zijn – zo stelt mevrouw Holly – egoïsten én 90% der vrouwen die doen maar alsof ze er plezier aan beleven. Mannen met mannen, vrouwen met vrouwen, en alle andere gemuteerde en getransformeerde geslachten daarentegen zijn voorbeeldige, zichzelf wegcijferende minnaars/essen/xxx.

Zij vindt dat er iets “extreem problematisch” is aan de manier dat hetero koppels seks beleven. Zelfs mannen die een reputatie als goede minnaar hebben, moeten het ontgelden: “ze doén gewoon veel te weinig voor vrouwen”. Goedele Liekens – experte seksuologie – weet wellicht raad. Een vrouw die een standbeeld laat maken van haar vulva, is geen doetje.

Keren we terug naar de Australische mannenhaatster en haar oproep om mannen te boycotten. Hetero mannen. Het rare aan heel het verhaal is dat Australische vrouwen én feministes erover klagen dat de mannen te lang voor een jonggezellenleven kiezen en zich weigeren te engageren in een klassieke man-vrouw relatie. Bovenop komt de woningkrapte in de Melbourne / Adelaide regio te wijten aan het stijgend aantal alleenwonenden.

Ter kennismaking onderstaande video. Op haar YT-kanaal vindt u nog meer analyses:

https://www.dailystar.co.uk/love-sex/women-should-boycott-sex-men-

2 gedachten over “Moeten de mannen maar meteen helemaal afgeschaft worden?

Reacties zijn gesloten.