Moet er nog zand zijn?

fly2Totale autonomie

Moet er nog zand zijn… om in de ogen te strooien?

N-V-averechts gaat voor de totale autonomie van Vlaanderen als we Bourgeois mogen geloven. Onafhankelijkheid krijgt hij niet over zijn lippen. Die indruk wil hij wel nalaten bij de kiezer!  Maar, zegt gediplomeerde smoelentrekker Bourgeois er onmiddellijk bij, we willen nog samen zeggenschap over Brussel delen en samenwerken met Wallonië.

Bourgeois denkt daarvoor de CD&V mee te krijgen. Sinterklaas valt in Vlaanderen op 6 december, hoor Geert. Maar zoals in de vorige kiescampagne was er al sprake van een “confederatie” en werden de kiezers om de tuin geleid met beloften van meer bevoegdheden. En wat was het gevolg? Tijdens de onderhandelingen werden dergelijke eisen gesteld en verliet De Wever de onderhandelingstafel. Herinnert u zich nog Geert,  het manoeuver van Wouter Beke (CD&V)? Gevolg: Vlaanderen zit in een minderheidsregering. We kregen de 6de staatsmisvorming kado bovenop. Of dacht Bourgeois dat de tjeven nù veranderd waren? Zo een simpele ziel ben je toch niet zeker, Geert?

Deze keer gaat de N-VA nog een stap verder en doet alsof ze de “onafhankelijkheid” nastreeft. Het confederale sprookje is uit, het ballonneke werd doorprikt. Vandaar. Maar als er één partij in Vlaanderen is die hiervoor zou kunnen meewerken wordt ze brutaal afgewezen. En is er bovendien één echt belgicistische partij, dan is het wel de CD&V. Dus laat uw loze praatjes maar mijnheer Bourgeois. Mag ik erbij eventjes opmerken dat u dan met uw partij beter de “metropolitane gemeenschap”, waar u zelf mee kwam aandraven tijdens de vorige onderhandelingen, gelaten had voor wat ze was? Maar Bourgeois, de buikspreekpop van De Wever, beseft maar al te goed dat dit de laatste kans voor zijn partij is om door te groeien. Daarna vallen de maskers definitief.  Voor N-VA is het erop of eronder.

Dus nog een bakske meer zand in de ogen gestrooid. De VB-achterban moet binnen boord worden gehouden. Die hadden intussen het confederale spel al doorzien.

De vlieg

http://www.vandaag.be/binnenland/120116_autonomie-nva-zal-zonder-brussel-zijn.html